Deu salves en forma de cops de tambor per recordar els mesos de presó dels «Jordis»

150 persones s'apleguen a la plaça Doctor Robert per recordar els presos i exiliats

16 d'agost del 2018
Actualitzat el 17 d'agost a les 9:18h
Els cops de tambor que han emulat salves
Els cops de tambor que han emulat salves | Albert Hernàndez

Avui fa tot just deu mesos que el que era per aquella època president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entraven a presó. Una data que ha tornat a convocar la gent a dos punts de la ciutat: a la plaça Vallès i a Doctor Robert. 

En el primer emplaçament s'hi han aplegat els amics i familiars de Cuixart per tal que els assistents escrivissin cartes o fessin dibuixos per als presos. Prop d'una quarantena de persones s'ha reunit en aquest lloc. Posteriorment, a la plaça Doctor Robert s'hi han concentrat 150 persones per recordar els deu mesos de l'empresonament dels "Jordis". 
 

L'acte organitzat a la plaça Vallès Foto: Albert Hernàndez

Els assistents han escrit cartes als presos polítics Foto: Albert Hernàndez


Així com de la resta de presos polítics, especialment de la veïna de Sabadell, Carme Forcadell, i la resta d'exiliats. La presidenta d'Òmnium Sabadell, Teresa Mira, ha recordat que porten "304 nits" entre reixes per "les seves idees polítiques" i per "aturar" una manifestació, en referència a la concentració que es va produir el 20 de setembre davant el Departament d'Economia. 

També ha tingut paraules per a Forcadell que està "sola" en una presó, "porta 147 nits per tirar endavant el mandat democràtic del poble de Catalunya". Un missatge que ha dit es fa extensible als exiliats i ha avisat que "seguirem alçant la veu tantes vegades com calgui per dir que no vivim en un Estat just". 

La presidenta d'Òmnium, Teresa Mira, i la coordinadora de Sabadell per la Independència, Neus Alsina Foto: Albert Hernàndez

 

La plaça Doctor Robert amb diverses pancartes grogues Foto: Albert Hernàndez


Per evidenciar aquest record als presos i exiliats, i agafant també com a referència els deu mesos de presó dels "Jordis", s'han llançat deu salves en forma de cops de tambor.