Protecció Civil desactiva l'Inuncat un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses i generalitzades

Per aquest divendres es preveu una jornada més estable, amb algunes nuvolades a la tarda en sectors de muntanya que podran deixar algun ruixat al nord-est

Ruixats intensos ahir dijous
Ruixats intensos ahir dijous | Carme Molist
Redacció
10 d'agost del 2018
Protecció Civil ha desactivat aquest matí el pla Inuncat un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses i generalitzades i després que la majoria d’incidències derivades de les pluges ja han estat resoltes.

Segons el Servei Meteorològic, per aquest divendres es preveu una jornada més estable, tot i que hi haurà algunes nuvolades a la tarda en sectors de muntanya que podran deixar algun ruixat cap al nord-est, sobretot a la comarca del Ripollès. En relació a ales temperatures, s'aprecia la clara refrescada arreu del país i avui les màximes també quedaran més curtes.

La passada nit i matinada els xàfecs han descarregat amb forta intensitat al sud de la comarca del Pallars Jussà, al Berguedà i l'Alt Urgell. Per exemple a Gisclareny (Berguedà) hi ha caigut 28 litres en mitja hora, segons ha indicat el Servei Meteorològic.

En aquest episodi també s’han produït crescudes importants dels cabals dels rius a totes les conques, sense generar incidències destacables, segons han informat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.