amiant

Visita de control a les obres de retirada de l'amiant a la zona dels antics horts de Badia

per Redacció, 10 d'agost de 2018 a les 11:00 |
Moment de la visita | Ajuntament de Badia
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió de l'Amiant ha fet una visita a les obres d'ampliació de la C-58 en el terme de Badia del Vallès per comprovar que la retirada de l'amiant que hi havia a la zona dels antics horts s'està duent a terme segons els protocols de seguretat previstos. Durant la visita, amb responsables de la direcció d'obra i de l'empresa especialitzada encarregada de la retirada de l'amiant, han pogut comprovar que es fa servir material específic de protecció i que s'apliquen mesures de seguretat per als treballadors, com casetes de dutxes per a l'eliminació de restes d'aquest material.

Segons han comentat els responsables de l'obra, es preveu que la retirada de l'amiant es faci en uns 3-5 dies laborables. Tot aquest material es dipositarà en bosses segellades per assegurar l'estanquitat durant el seu trasllat al centre de tractament d'aquest residu.


L'amiant a la zona dels antics horts era a les cobertes d'algunes de les casetes i en instal·lacions com dipòsits d'aigua, i la retirada s'ha de fer seguint uns estrictes protocols per assegurar la innocuïtat per a les persones.

En una primera fase s'havien delimitat les zones on s'havia detectat presència d'amiant. Ara toca la seva retirada, la finalització de la qual està prevista per a la setmana vinent.

 

Arxivat a:
Societat, amiant
Participació