Gairebé 2.500 sabadellencs van gratis a les piscines de Sabadell durant l'onada de calor

La mesura es va posar en marxa dissabte i diumenge de 14.00 a 19.00 hores

Les piscines tornen a obrir gratuïtament
Les piscines tornen a obrir gratuïtament | Juanma Peláez
Redacció
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:18h
Un total de 13.085 persones han fet ús aquest cap de setmana de les piscines municipals de Sabadell de la Bassa, Olímpia, Campoamor, Cal Marcet i Parc del Nord, coincidint amb la fase d’alerta decretada per l’Ajuntament a causa de l’onada de calor. Tant dissabte com diumenge, de 2 del migdia a 7 de la tarda, el Govern municipal va aplicar l’ordenança que permet, un cop activada l’alerta, deixar entrar gratuïtament a aquestes instal·lacions els residents a la ciutat que ho acrediten.

Els ciutadans que es van poder beneficiar d’aquesta mesura ahir i abans d’ahir van ser 2.433. A més, totes les piscines van completar l’aforament, inclosa la Bassa, on aquest fet succeeix per primera vegada.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Sabadell es van sobrepassar 38 graus centígrads el dissabte, a les 2 del migdia. És per aquest motiu que l’Ajuntament va facilitar la hidratació de la ciutadania. Així, i des de divendres passat, les fonts ornamentals de Sabadell estan engegades ininterrompudament a les hores de més intensitat de calor, és a dir, entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda.

Es tracta de les fonts de les places de Llívia, dels Castanyers, del Pi, de la Creu de Barberà, del Pi-pi, de la Creu Alta, de Catalunya i de la Concòrdia. I el sortidor de la plaça de l’Ajuntament funciona des de diumenge de 10 del matí a 10 del vespre. A més, continuen oberts cinc centres cívics, la Biblioteca Vapor Badia, els casals d’avis i els ambulatoris, equipaments on hi ha aire condicionat i on la població es pot refugiar de la calor.

Quant a les actuacions que la Creu Roja Sabadell duu a terme amb les persones que viuen al carrer o en infrahabitatges, durant el cap de setmana se n’han atès 10 i se'ls ha donat aigua i menjar. També se'ls ha ofert el servei de dutxa i roba. En el cas de la teleassistència, s’ha seguit el protocol i s’han fet 134 trucades de prevenció i de seguiment, com també visites a domicili en els casos de més risc. Pel que fa a l’atenció domiciliària, no s’ha rebut cap incidència relacionada amb la calor a Sabadell aquest cap de setmana.

Ara mateix, continua la fase de prealerta, perquè la previsió és que les temperatures elevades continuïn.