​Del Vallès al Barça: qui és Riqui Puig, la jove promesa blaugrana?

El jugador de Matadepera ha brillat en la gira blaugrana pels Estats Units

Riqui Puig, en un dels partits de la gira nord-americana
Riqui Puig, en un dels partits de la gira nord-americana | @RiquiPuig
Albert Segura
12 d'agost del 2018
Tothom en parla pel seu bon joc, pel bon paper que ha fet a la gira pels Estats Units, i perquè diuen que llueix amb honor el número 8, el que posseïa, sense rival fins la temporada passada, Andrés Iniesta, llegenda viva del Barça. Es diu Riqui Puig, té 18 anys i és la jove promesa que ha enlluernat els culers en aquesta gira d'estiu. Però, qui és Riqui Puig?

Hàbil tant amb els peus com amb el cap, Puig encaixa a la perfecció amb l'ADN Barça, que aquests últims anys sembla haver perdut pes en la filosofia del club, que ha optat per fitxar jugadors físics i menys curosos amb la tècnica, tret característic del Barça de les millors èpoques. Puig és capaç de moure la pilota amb agilitat sobre la gespa, i sobretot amb una de les característiques que defineixen l'estil blaugrana: jugar la pilota al primer toc.

Aquestes qualitats impregnen el club d'una de les virtuts que defineixen el mig del camp blaugrana, posició que ocupa a l'equip filial, i que constitueix el pal de paller de l'estructura de joc del Barça. El seu bon joc aquests dies d'estiu ha agradat fins i tot als rivals. Aquesta matinada, l'entrenador del Milan, l'històric migcampista Genaro Gatusso ha dit que veure jugador com Riqui "és un espectacle". I per si això no fos prou, el jove Puig ha rebut una visita inesperada: la de Daniele Massaro, llegenda rossonnera i botxí del Barça a la final d'Atenes, que li ha demanat la samarreta.

Una trajectòria a la vallesana

Aquest jove futbolista de Matadepera (Vallès Occidental) ha deixat bocabadats els seguidors del Barça, en una temporada on s’hn fet fitxatges com els de Malcom, Arthur o Arturo Vidal. Però també va bé mirar què ofereixen les categories inferiors del club, i aquest és el cas de Ricard Puig Martí (13 d’agost de 1999).

La seva trajectòria esportiva ha estat vinculada amb l’entorn vallesà, on la seva família ha estat sempre vinculada amb el món de l’esport. El seu pare, Carlos, va ser laterat dret del Terrassa, mentre que Riqui va començar a jugar a tennis al Club Egara, on també hi jugava el seu germà Ton, en categoria juvenil d’hoquei herba.