​Mor als 91 anys l'escriptora sabadellenca Lluïsa Forrellad

Va ser premi Nadal l'any 1953

Lluïsa Forrellad, en una imatge d'arxiu
Lluïsa Forrellad, en una imatge d'arxiu | Instituto Cervantes
Redacció
05 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:12h
L'escriptora Lluïsa Forrellad i Miquel (Sabadell, 1927) ha mort aquest dissabte als 91 anys. Amb inicis d'actriu, Forrellad es va donar a conèixer pel gran públic quan l'any 1953 i amb només amb 26 anys va aconseguir el Premi Nadal amb la seva primera novel·la, Siempre en capilla.

L'obra narra en primera persona i des d'un curiós punt de vista els tràngols de dos metges i d'un químic acabats de doctorar durant una epidèmia de diftèria al Londres de finals del segle XIX. Aclaparada pel sorprenent èxit i per la pressió dels mitjans de comunicació, la jove narradora de Sabadell, germana bessona de la també coneguda escriptora Francesca Forrellad, va desaparèixer del mapa literari.

Després de cinc dècades de silenci, l'any 2006 Lluïsa Forrellad va tornar amb la publicació de la novel·la Foc latent, un thriller romàntic ambientat a la Barcelona convulsa del pas del segle XIX al XX. "Ens ha deixat Lluïsa Forrellad, autora de grans obres com Siempre en capilla i Foc latent. Una sentida abraçada a la família i amics", ha piulat Òmnium Cultural en senyal de condol.

"Trist per la pèrdua de l'escriptora sabadellenca Lluïsa Forrellad. Descansa en Pau! I gràcies per portar Sabadell sempre arreu", ha afegit a les mateixa xarxa social l'exalcalde Juli Fernàndez.