Guerra de pintades a Sabadell: els CDR fan estelades i llaços, Cs els tapa

S'ha donat diferents situacions en els carrers de la ciutat

Una noia creua el pas de vianants a Sabadell
Una noia creua el pas de vianants a Sabadell | Albert Segura
Redacció
05 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:15h
Llaços grocs, sí o no? Hi ha qui defensa que es tracta d'una manera d'expressar-se lliurement i de reclamar l'alliberament dels presos polítics, però també hi ha qui creu que és un atemptat contra aquells qui no creuen que hagin de ser deixats en llibertat, i per això demanen a l'administració que mogui fitxa per evitar que els carrers i places hi freqüentin les estelades i llaços grocs.

A Sabadell, ja fa mesos que apareixen llaços grocs i que poc després són tapats o simplement s'hi dibuixen franges vermelles, per fer-hi la bandera espanyola. És, de fet, una alteració en forma de bandera davant la reclamació del col·lectiu independentista perquè s'alliberin els polítics presos, primer a Madrid i ara a Catalunya.

Aquesta mateixa setmana diversos carrers de la Creu Alta de Sabadell han aparegut alterats. Membres dels CDR locals han modificat els passos de vianants, aprofitant les quatre franges dibuixades per a fer-hi una estelada, imatge que ja s'havia reproduït en altres punts de la ciutat, com el carrer Calderón.

Pocs dies després, però, aquests passos de vianants s'han vist, de nou, modificats, aquest cop per eliminar els elements que la diferencien com una bandera estelada. Es tracta d'una acció que han dut a terme militants de Ciutadans, en el marc de la campanya que la formació està duent a terme a nivell de Catalunya per eliminar tot rastre de la petjada independentista. 

L'acció es duu a terme després que l'embricada que els CDR van dur a terme a la Creu Alta, i que va aparèixer completament destrossada, de la mateixa manera que diverses persones han retirat de manera sistemàtica els llaços d'emplaçaments com els ponts de la Gran Via. Ara, sota el paraigua de la formació política, l'acció es fa de manera coordinada i en pro de la defensa d'un espai públic comú.