​Acaben les obres per reduir la contaminació acústica pel pas de trens dels FGC a Sant Cugat

Aquests treballs han permès una disminució d’entre -8.4 i -4.5 decibels durant la circulació de trens

Treballs dels FGC a Sant Cugat del Vallès
Treballs dels FGC a Sant Cugat del Vallès | FGC
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:46h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acabat amb èxit les obres a les vies previstes durant els mesos de juny i juliol a Sant Cugat del Vallès. L’objectiu d’aquests treballs era reduir la contaminació acústica del pas dels trens per Sant Cugat mitjançant la renovació de quatre aparells de via.
 
Segons els estudis d’immissió sonora realitzats per FGC, la reducció de la contaminació acústica se situa entre els -8.4 i els -4.5 decibels. La màxim disminució (-8.4 dB) s’obté de la mesura des del costat de les vies. La mesura dels -4.5 dB correspon a l’entorn de l’estació on se situen els habitatges. Un cop acabades les obres, s’ha aconseguit reduir entre -4.2 dB i 4.3 dB el nivell mig diari de soroll a Sant Cugat.      
 
Aquests resultats positius han estat possibles gràcies a la renovació dels aparells de via. Els nous aparells de via, que incorporen creuers de punta mòbil, són una tecnologia específicament desenvolupada per a les línies d’alta velocitat, però que FGC aprofita pels beneficis que aporten en la minimització de la contaminació acústica.

Així mateix, també s’ha instal·lant una manta antivibratòria sota la capa de balast. Aquest conjunt de millores han aportat un efecte secundari positiu, permetent que es redueixin les vibracions del pas dels trens entre els -2.7 dB i els -3.4 dB.
 
Aquestes actuacions s’emmarquen dins el constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.