Els locals de la Zona Hermètica exigiran responsabilitats polítiques a Ajuntament de Sabadell

Amb el tancament de Park Paladium asseguren que mantindran l'activitat com a col·lectiu per fer pressió

La darrera festa de Park Paladium, el passat dissabte
La darrera festa de Park Paladium, el passat dissabte | NS / Cedida
27 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:48h
L'Associació de Locals de la Zona Hermètica de Sabadell, associada a la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), ha anunciat que exigirà responsabilitats polítiques a l'Ajuntament de la ciutat. Dissabte passat a la nit, després de 25 anys de funcionament, va haver de tancar Park Paladium, una de les discoteques emblemàtiques de la Zona Hermètica, després d'haver-se esgotat els terminis legals que encara la permetien obrir.

El president de l'associació i alhora propietari de Park Paladium, Joan Cosp, apunta que ara volen convertir-se en una eina de pressió i denúncia davant la "inoperància" de l'Ajuntament, i del "secretisme del nou pla d'oci nocturn, del que ningú sap res". "Seguirem vius des de l'Associació per a seguir reclamant els nostres drets i intentar evitar que una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, es quedi pràcticament sense vida nocturna, el que farà que la joventut no tingui una altra alternativa que anar a altres ciutats a divertir-se, amb el perill que suposa conduir de nit", apunta Cosp en un comunicat.

Per la seva banda, el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, lamenta i critica durament "la passivitat de l'Ajuntament i que hagi enganyat els empresaris al no haver complert el compromís que va ser aprovat per unanimitat pel ple del consistori el mes de maig de 2016, i per tant abans que fos dictada la sentència per part del Tribunal Suprem". En aquest acord de ple, entre d'altres compromisos, hi havia el de modificar el pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia per garantir una oferta suficient d'oci nocturn a la localitat, justament la norma impugnada al procediment judicial que va culminar amb la sentència dictada pel Tribunal Suprem.

Per tot això, amb el suport de la FECASARM, es demanaran responsabilitats polítiques a l'Ajuntament de Sabadell, perquè considera, segons Boadas, que "ha estat un greu error fer tancar les poques empreses d'oci nocturn que quedaven obertes, perquè ja no produïen molèsties i donaven feina a més de 300 persones i, sobretot, servei a una ciutat de 200.000 habitants".