Desarticulat un grup criminal que cultivava marihuana a Sabadell

El col·lectiu operava al Vallès Occidental | També tenia plantacions a Palau-solità i Plegamans i Polinyà

per Nació Sabadell, 14 de juliol de 2015 a les 08:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Marihuana comissada en els registres de Sabadell. Foto: Mossos d'Esquadra

 
Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones que formaven part d’un grup criminal organitzat especialitzat en el cultiu de marihuana. El grup, de nacionalitat espanyola, disposava de plantacions clandestines en diverses cases de Polinyà, Palau-Solità i  Plegamans i Sabadell, poblacions del Vallès Occidental.

 
Els fets es remunten al 30 d’abril d’enguany quan, en un control rutinari, els mossos van aturar un cotxe amb dos ocupants que duien una sèrie d’objectes que s’utilitzen habitualment en el cultiu de marihuana. Els agents van trobar una gran quantitat de bombetes elèctriques, garrafes de fertilitzant, un regulador de potència, llistes de material per fer instal·lacions elèctriques i d’aigua, etc. Els dos ocupants, que van ser detinguts, van confessar que el material era per una plantació de marihuana que es trobava al Bages.
 
Els agents van posar en marxa una investigació per determinar si darrera d’aquesta plantació hi havia un grup organitzat actiu per la zona. De les accions que van emprendre els investigadors van saber que, efectivament, existia un grup de gent que treballen de forma coordinada i que s’ocupaven de plantacions de marihuana situades en diverses cases del Vallès Occidental.

 
Va ser en aquell moment quan els agents van sol·licitar als serveis aeris que, amb la seva càmera tèrmica, comprovessin des de l’aire l’existència d’aquestes plantacions. Els serveis aeris van localitzar els cultius on els investigadors sospitaven que hi serien en diverses poblacions del Vallès Occidental.
 
El 9 de juliol passat els agents, que tenien identificats els components del grup i localitzats els domicilis on es trobaven els cultius, van fer quatre entrades  i escorcolls simultàniament a Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sabadell.
 
En les entrades els agents van observar com els domicilis estaven condicionats pel cultiu “indoor” de marihuana, es van localitzar 250 plantes de marihuana, estris de pesatge, substàncies de tall i petites dosis de cocaïna i heroïna, a més una arma de foc curta amb projectils al carregador. A banda, es van detenir els sis integrants del grup, tres dones i tres homes, tots de nacionalitat espanyola i molts d’ells amb antecedents policials per fets similars.
 
 
 

 

Participació