Sabadell ​aprova els ajuts econòmics a persones vulnerables per pagar l'IBI

En el ple ordinari del mes de juliol

Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:59h
El ple de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat inicialment de les bases reguladores dels ajuts econòmics a persones amb escassa capacitat econòmica que siguin subjectes passius de l’impost sobre béns immobles corresponent al domicili habitual. La finalitat d’aquests ajuts és contribuir al sosteniment de persones a les quals concorren circumstàncies que les fan particularment vulnerables al risc de pobresa i exclusió social mitjançant la compensació parcial de la càrrega tributària municipal associada a l’habitatge habitual.

Per concedir aquestes subvencions, s'ha partit del valor de l'indicador de renda de suficiència (IRSC) de Catalunya que és de 7.967,73 euros anuals que es va incrementar al multiplicar-los per diferents coeficients. L'atorgament dels ajuts es tramitarà per convocatòria en règim de concurrència pública competitiva.

El seu criteri d'atorgament serà per nivells de menor a major renda, fins a una quantitat màxima de 250 EUR per persona beneficiària. La gestió dels ajuts s’efectuarà d'acord amb els principis establerts en la Normativa General Reguladora de les Subvencions de I’Ajuntament i la restant normativa aplicable en matèria de subvencions.

Per part de l'oposició, s'ha criticat l'increment que algunes famílies han patit en l'IBI, unes dades que Fernàndez ha rebatut, assegurant que el 24% de la població ha vist com aquest impost s'ha reduït.