salut

Comences les inspeccions als habitatges afectats per xinxes a Sabadell

El govern local assegura que es tracta d'una mesura excepcional perquè cal actuar de manera immediata per evitar que es produeixi un risc per a la salut pública

per Albert Segura, Sabadell, 26 de juliol de 2018 a les 16:14 |
Un fumigador en un pis afectat per les xinxes a Sabadell | Meritxell Moreno
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sabadell ha començat aquest matí la inspecció de les 19 habitatges del barri d'Espronceda que, en principi, podrien estar afectats per la presència de xinxes. Aquesta inspecció, realitzada per una empresa especialitzada, ha estat contractada per l'Ajuntament, com a mesura cautelar, una mesura excepcional, ja que cal actuar de manera immediata per evitar que es produeixi un risc per a la salut pública.

"Som conscients que hi ha circumstàncies afegides relacionades amb la salubritat que requereixen responsabilitat i celeritat. Per això hem optat per adoptar mesures cautelars", apunta l'alcalde de Sabadell, Matías Serracant. "La voluntat política ha estat des del primer moment va estar al costat del veïnat, acompanyant-buscant les solucions més adequades", ha afegit.


A partir del resultat d'aquesta diagnosi es podran concretar les actuacions i els tractaments específics que caldrà efectuar en cada cas, així com el cost estimat d'aquesta intervenció als habitatges que fins ara no han iniciat cap actuació. D'altra banda, des de l'Ajuntament ja s'ha mantingut entrevistes amb una part de les famílies per analitzar, tenint en compte els ingressos i les despeses de cada unitat familiar i en els casos que sigui necessari, les opcions a disposar d'ajuts econòmics per fer enfront dels tractaments que es vagi a aplicar en cada cas. 

 

Participació