L'excap dels Mossos a Sabadell, Josep Guillot, nou sotscap del cos a la Catalunya Central

Buch ha reorganitzat el cos

Redacció
26 de juliol del 2018
Josep Guillot, a la comissaria de Sabadell
Josep Guillot, a la comissaria de Sabadell | Juanma Pelaéz
El conseller d'Interior de Generalitat, Miquel Buch, ha dut a terme una profunda reorganització de la cúpula de comissaris i intendents dels Mossos d'Esquadra. En la renovació, comunicada aquest dimecres, s'ha nomenat l'intendent Josep Guillot com a nou sotscap dels Mossos d'Esquadra a la Catalunya Central, en substitució del també intendent Josep Codina, que passa a responsabilitzar-se de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, a la seu central de Mossos.

Guillot, de 54 anys, va ser nomenat l'any passat Cap de la Divisió de Transport, ubicada al Complex Central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell. Fins llavors, Guillot va ser 5 anys al capdavant del cos a la nostra ciutat.

La resta de principals canvis 

Els nous nomenaments impliquen l'elecció de David Boneta com a responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, i la tria del comissari Rafael Menges, com a responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Tots dos estaran a les ordres del comissari cap, Miquel Esquius.

El comissari Ferran López, que va estar al capdavant de la policia catalana durant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, serà adjunt a la Prefectura del cos. Treballarà en el gabinet d'Esquius i completarà l'estructura de comandament. López va presentar la seva renúncia quan es confeccionar el nou Govern, però Buch el manté a la cúpula policia després de la renovació. El comissari Joan Carles Molinero, fins ara número tres del cos, passa a la Comissaria General de Mobilitat, situada al Complex Central.

La renovació implica moviments d'una vintena de comissaris i intendents, i ha estat comunicada als comandaments personalment pel director general dels Mossos, Andreu Martínez, al complex central de la policia catalana a Sabadell.