Javier Oliveras, fumigador: «Hem actuat en el cas de les xinxes perquè aquesta gent no té recursos»

L'empresa CAT-H2O ha decidit actuar als immobles afectats d'Espronceda gratuïtament

Dos fumigadors preparant-se per entrar als pisos afectats per les xinxes a Sabadell
Dos fumigadors preparant-se per entrar als pisos afectats per les xinxes a Sabadell | Meritxell Moreno
24 de juliol del 2018
Actualitzat el 31 de juliol a les 11:33h
L'empresa CAT-H2O ha decidit actuar solidàriament amb els veïns del número 8 del carrer Cosidores d'Espronceda afectats per una plaga de xinxes des de fa setmanes. Tot i que en alguns casos ja s'ha actuat amb fumigacions pagades (el cost és d'entre 600 i 1.000 euros), hi ha immobles on aquesta actuació no és possible perquè no poden assumir l'elevat preu.

"Hem decidir ajudar-los per solidaritat, em van explicar el cas i vaig veure que era gent sense recursos, sabia greu veure que amb el que feien era insuficient", explica Javier Oliveras, de l'empresa fumigadora CAT-H20. Són veïns del barri, i han decidit fer el pas amb el bloc més afectat, tot i que asseguren que no podran fer el mateix amb la resta de llars on s'ha trobat aquest insecte.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament, ara mateix hi ha comptabilitzades una vintena de llars afectades per la plaga, motiu pel qual s'està estudiant de quina manera s'actua. "S'analitzarà cada cas de forma individualitzada i per cada família es trobarà la solució més adequada, demà avaluarem amb tota la informació sobre la taula si es pot fer i es donen totes les circumstàncies per fer-ho", ha assenyalat l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en una atenció als mitjans aquesta mateixa tarda.

Amb tot, l'Ajuntament assegura que faran tot el que estigui al seu abast per ajudar els veïns, si bé el plantejament ofert no ha acabat de convèncer els afectats. En aquest sentit, han plantejat inicialment que siguin els propis veïns els que assumeixin el cost de la fumigació, per retornar-los a través d'Acció Social els imports que s'estimin d'acord amb les seves rendes.

Demà, però, un cop s'hagin analitzat tots els casos, es podrà aportar llum a la situació que es viu en aquest sector de la ciutat.