​Macaco i Ramon Mirabet, caps de cartell de la Festa Major de Sabadell

La ciutat tallarà l’eix central de punta a punta i comptarà amb un joc de rol amb la ciutat com a escenari en realitat augmentada

Ramon Mirabet serà cap de cartell de Festa Major a Sabadell
Ramon Mirabet serà cap de cartell de Festa Major a Sabadell | Adrià Costa
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat el 31 de juliol a les 11:29h
Macaco i Ramon Mirabet seran els caps de cartell de la Festa Major de Sabadell, que aquest any comença més tard que mai, del 7 al 10 de setembre. La cita comptarà aquest any amb diversos escenaris repartits arreu de la ciutat, amb un tall de l’eix central, de nord a sud, i que centralitzarà l’activitat a l’Eix Macià i el Passeig de la Plaça Major.

En aquesta edició, es dona una especial importància a la festa popular i tradicional, amb més estils de ball i més activitats per a tots els públics, a part de més elements per donar-la a conèixer. Amb un total de 254 activitats, 163 de les quals són propostes sorgides de la nostra ciutat. La festa ha nascut en base a un procés participatiu que ha permès dibuixar un model de festa inclusiva, i que permeti apropar les propostes en base a tots els gustos.
 

Les colles han arribat a la plaça Sant Roc per Festa Major. Foto: Juanma Peláez


Música i festa

Així, la Festa Major arrencarà com és tradicional a Sant Roc, amb el pregó que oferirà la periodista i escriptora local Gemma Ruiz. Abans, però, dijous, es farà la tradicional recepció d’inici de Festa Major, que aquest any recau a la plaça Benjamín García, a Can Rull.

Com a novetat, després del pregó es farà un cercavila amb tots els gegants de la ciutat que resseguirà els principals carrers del centre de la capital, posant música a la festa gran. Aquest any, com a caps de cartell hi destaquen Macaco i Ramon Mirabet, però també Xavi Sarrià, Lluís Coloma la música electrònica a càrrec de Prozac Soup, Was i Dj Magenta.
 

Imatge de l'envelat, aquest dijous al vespre. Foto: Juanma Peláez


Eix central

L’eix central de la ciutat també gaudirà de dos dies de tall total, de nord a sud. Serà diumenge i dilluns, amb activitats arreu del traçat, en diferents emplaçaments que permetran crear àrees d’oci al voltant de la plaça del Pi, l’avinguda de la Concòrdia, la plaça Montserrat Roig i la plaça Barcelona, a banda el passeig de la Plaça Major, on hi haurà, entre altres, l’envelat, o l’Eix Macià, on hi haurà propostes com la de Barraques.

A més, es recupera la festa de foc al Mercat Central, on es trobaran totes les colles de diables que hagin participat al cercavila infernal. Pel que fa a la mobilitat, TUS oferirà un servei nocturn gratuït de les línies N1 (Ca n'Oriac - can Deu) i N4 (Can Rull - Els Merinals). 
 

Un gegant amb un dels mocadors verds. Foto: Juanma Peláez


Torna el mocador verd

El mocador verd tornarà per Festa Major. Si l’any passa va morir d’èxit, amb 3.000 unitats repartides el primer dia, aquest any se n’han fet 7.500, que es donaran també a l’inici de la festa i en la recepció de Can Rull.

A banda, es posaran tòtems i banderoles als accessos de la ciutat i es distribuirà informació als hotels i establiments de la ciutat.
 

L'espectacle aeri posterior al pregó, a la plaça Sant Roc Foto: Juanma Peláez


Joc de rol

Sota el nom de Mission Day Sabadell s’ha creat un joc de rol de realitat augmentada que resseguirà els principals espais de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que ha de permetre atraure un públic específic a Sabadell, i que vol donar a conèixer alguns dels principals emplaçaments de la capital comarcal.