​Iniciades les obres d'un nou carril bici intermunicipal al Vallès

Connectarà Ripollet amb Montcada i Reixac

El nou carril bici de Ripollet
El nou carril bici de Ripollet | Ajuntament de Ripollet
Redacció
03 d'agost del 2018
Aquesta setmana han començat les obres per a connectar Ripollet amb Montcada i Reixac a través del carril apte per a bicicletes de l'avinguda del riu Ripoll, entre Montcada i el carrer de Font de Can Mas de Ripollet. Ara aquest carril enllaçava fins a Montcada pel camí paral·lel a la llera del Ripoll però no estava correctament urbanitzat.

Les obres són realitzades per l'Ajuntament de Ripollet gràcies a un conveni amb l'Àrea Metropolitana que va realitzar el projecte i subvenciona el 50% del seu cost. L'import total de les obres és de 44.189,26 euros i el termini d'execució serà d'un mes i mig.

L'any 2010 es va construir la major part del carril bici que recorre el perímetre del municipi de Ripollet. Aquest carril, transcorre paral·lel al marge esquerre del riu Ripoll fins al carrer de la Granja fins al límit de terme on enllaça amb el Camí de la Serra.

Des de fa tres anys l'Ajuntament ha anat millorant i ampliant la xarxa de carrils pedalables del municipi. Així, s'han reinstal·lat peces separadores de protecció entre els carrils per a bicicletes i els vehicles i s'han repintat força trams de carrils. Per altra banda, s'han instal·lat elements separadors a l'avinguda de Maria Torras i s'ha reordenat el carril de carretera de Santiga.

Properament es realitzarà l'obra del carril per a bicicletes del Torrent Tortuguer que esdevindrà un altre punt de connexió amb Barberà del Vallès. Seguidament es realitzaran altres carrils que ampliaran la oferta de vies ciclables del municipi, mentre finalitzen els treballs de manteniment dels carrils existents.