Castellar instal·larà set contenidors de roba usada

Ho farà entre finals de juliol i principis d'agost

Redacció
24 de juliol del 2018
L’Ajuntament de Castellar, Càritas i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni per instal·lar set contenidors de roba usada. S'ubicaran en diferents punts del municipi, entre finals de juliol i principis d'agost.

La presència d'aquestes unitats permetrà alliberar d'aquesta tasca a la parròquia de Sant Esteve (Rectoria o mateixa església) o als locals de Càritas de l’Espai Tolrà, tot i que podran continuar duent-la a terme, amb la col·locació a l’interior dels contenidors.

Aquests punts de recollida seran buidats periòdicament per la Fundació Formació i Treball, vinculada a Càritas Barcelona, que s’endurà la roba entregada a una planta industrial a Sant Esteve de Sesrovires. En aquest centre es tractarà la roba i es posarà a punt per poder-la distribuir entre diferents botigues de roba de Càritas del territori. 

A més, Castellar comptarà properament amb una botiga de roba de Càritas a les noves dependències dels locals de l’Espai Tolrà. Aquest establiment es proveirà de la roba posada a punt per la Fundació Formació i Treball i estarà oberta a tota la ciutadania, ja sigui pagant un preu econòmic o través del mateix sistema de punts que funciona per a la distribució dels aliments a les famílies amb necessitats socioeconòmiques. 

L'establiment permetrà donar feina a una persona en risc d’exclusió social. Tal com s’ha fet en altres llocs on s’ha dut a terme el mateix projecte, la idea és que aquest lloc de treball sigui rotatori, a mida que les persones que l’ocupin trobin altres feines.