​Una nova ordenança permet reduir a la meitat les llicències d'obres a Sabadell

Agilitaran els tràmits

Obres al centre de Sabadell
Obres al centre de Sabadell | Albert Segura
Redacció
23 de juliol del 2018
La ciutat de Sabadell disposa d'una nova Ordenança municipal reguladora d’expedients urbanístics (OMREU). El nou sistema permet reduir a la meitat el nombre de sol·licituds de llicències.

L'ordenança permet, així, per agilitzar la tramitació de reformes i actuacions de poca envergadura fent una comunicació prèvia d’obres en comptes de sol·licitar una llicència com es feia fins ara. Els efectes positius són immediats, ja que en el decurs d’aquest any hi ha la meitat de sol·licituds de llicència d’obra menor que l’any passat. Aquestes han esdevingut enguany simples comunicacions d’obra, un tràmit que pot autoritzar l’actuació immediatament.

L’ordenança, a més, preveu la possibilitat d’encomanar l’exercici de les funcions de verificació i control a entitats col·laboradores de l’administració i col·legis professionals, quan se n’hagi aprovat el sistema d’habilitació. D’altra banda, l’Ajuntament ha dissenyat uns fullets informatius sobre els avantatges de l’OMREU que els ciutadans podran trobar a totes les oficines d’atenció ciutadana i als centres cívics, principalment.