L'Ajuntament mou fitxa davant del cas de plaga de xinxes al sud de Sabadell

Part del veïnat ha hagut de marxar de casa seva i acusaven el consistori de no donar-los suport davant de l'afectació

Xinxes en un moble a Sabadell
Xinxes en un moble a Sabadell | Meritxell Moreno
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:04h
L’Ajuntament de Sabadell ha decidit moure fitxa i ha anunciat que treballarà en accions conjuntes amb el veïnat del barri d’Espronceda per la plaga de xinxes detectat en alguns immobles del barri. L'anunci arriba després que el veïnat hagi denunciat el cas, que els ha obligat a deixar les seves llars en alguns casos, i un cop han denunciat que el consistori no els oferia solucions davant la situació viscuda.

L'anunci arriba després que aquest dijous una delegació del govern liderada per l'alcalde, Maties Serracant, i el regidor de Salut, Ramon Vidal, van trobar-se amb part dels veïns afectats. Aquest divendres, les parts s'han trobat per acordar l’ampliació les accions dutes a terme al barri.

Pel que fa a l’àmbit de l’espai públic, amb el reforç de la vigilància i un seguiment extrem de la zona quant a la retirada d’objectes voluminosos i neteja amb aigua a pressió. En aquest sentit es coordinaran efectius tant de la Policia Municipal com dels equips territorials de districte i de neteja.

També s’actuarà de forma personalitzada en l’entorn social de les persones afectades per aquesta situació en cadascun dels habitatges, fent una tasca d’assessorament i acompanyament. Segons informa l'Ajuntament en un comunicat, en aquests moments ja s’està treballant per disposar d’una relació de totes les comunitats i de tots els habitatges afectats així com del grau d’afectació en cada cas en concret.

A més, s’estudiarà la situació social de cadascun dels casos concrets per analitzar a nivell individualitzat l’entorn social i determinar les mesures que en cada cas s’hagin de prendre.