La Protectora posa en marxa una campanya d'acollida per aquest estiu

Redacció
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:51h
Són molts els gossos que tenen por als petards i tempestes.
Són molts els gossos que tenen por als petards i tempestes. | L.S.

Són molts els gossos que tenen por als petards i tempestes. Foto: L.S.


La Lliga Protectora d'Animals de Sabadell ha posat en marxa una campanya per combatre la saturació que el centre pateix durant els mesos d'estiu en que incrementen els cassos d'abandonaments de mascotes. Es tracta de la iniciativa Em dones unes vacances? i està adreçada a aquelles persones que no marxen de vacances fora de la ciutat i que volen dedicar part del seu temps a un gat o un gos dels que hi ha a l'equipament ubicat a tocar de la Salut. 

L'objectiu de la campanya és que durant aquest període en què incrementa la temperatura i també la xifra d'animals que hi ha a la protectora, algunes de les mascotes que hi viuen puguin tenir l'oportunitat de canviar d'ambient i viure en una casa d'acollida. "Es tracta de trencar el seu dur i monòton dia a dia i millorar el benestar durant la pitjor època de calor", comenten els reposables de la Protectora.

Increment dels abandonaments

Segons els especialistes a l'estiu la xifra d'abandonaments s'incrementen substancilment i els refugis estan saturats. "Acollint un animal a casa, s'ajuda els que es queden al refugi fent que hi estiguin més còmodes i disposin de més espai", apunten. 

Així mateix indiquen que aquesta iniciativa "és una bona oportunitat de conviure amb un animal durant un temps i valorar si a la llarga pot ser una bona opció".

El temps d'acollida mínima és de 15 dies i tenen prioritat les mascotes que presenten més problemes de respiració com per exemple els gossos de la raça buldog, animals grans, amb buf al cor o altres malalties.