Santi Valls: «Forcadell és la presidenta més valenta que mai ha tingut aquest país»

Sabadell rendirà aquest dissabte homenatge a l’expresidenta del Parlament amb l’acte #FreeForcadell on hi participaran polítics, músics i familiars

Santi Valls, aquest dijous, a Sabadell
Santi Valls, aquest dijous, a Sabadell | NS / Cedida
14 de setembre del 2018
Actualitzat el 17 de setembre a les 11:17h
L’entorn de Carme Forcadell ho veu clar: el seu empresonament des del passat 23 de març, com el de la resta de líders socials i polítics independentistes, és injust, i per aquest motiu en demanen l’alliberament. Per aquest motiu, aquest dissabte, la seva ciutat d’adopció, Sabadell, acull l’acte #FreeForcadell, en què representants polítics, amics, familiars i músics uniran forces per reclamar la seva posada en llibertat immediata. Després de suspendre's el passat mes de juliol per l'amenaça de pluja, finalment serà a la plaça Doctor Robert, a partir de les 17.00 hores. NacióSabadell n'ha parlat amb el portaveu de l’organització, Santi Valls (ERC).

- Com va sorgir la idea de crear un acte d’aquestes característiques?

- Va sorgir d’un grup d’amics de la Carme i gent que treballava amb ella que creia que calia reivindicar la seva figura i demanar a la gent que es mantingui mobilitzada perquè s’alliberin els presos i tornin els exiliats. Nosaltres reivindiquem la figura de la Carme com la presidenta més valenta que mai ha tingut aquest país.

- La família s’hi ha sumat també.

- Sí, n’està al cas des del primer dia, de fet el moviment #FreeForcadell neix del seu entorn, d’amics i amigues, d’entitats, de partits. És molt transversal. I també ella n’està al cas.

- Hi participarà?

- D’una manera o altra, sí. Ens ha enviat una carta, i serà precisament la família qui la llegirà.

- Estareu rodejats de polítics, també.

- Vindrà el president del Parlament, en Roger Torrent, però també diputats que van ser amb ella durant la seva presidència com ho són en Lluís Corominas i l’Anna Simó, que eren a la mesa. També en Lluís Llach, la Mireia Boya i l’Albano Dante Fachín.
 

Adhesiu de #FreeForcadell en una carpeta. Foto: Albert Segura


- És un concert amb parlaments? O un acte polític amb música?

- És un acte, més que tot això. Hi haurà moments amb parlaments de polítics del Parlament, i de regidors de l’Ajuntament de Sabadell, perquè ella va ser regidora aquí.  També hi intervindran entitats com Òmnium, l’ANC, i l’Associació Catalana pels Drets Civils. I en Torrent, i per suposat la família.

- Molta gent!

- Sí, començarem a les 5 de la tarda, està tot molt pautat, però la previsió és que s’allargui. Hi haurà veu, música, però sobretot hem de pensar en tots aquells que són a la presó o a l’exili, han de tornar a casa.

- I la música?

- Tenim confirmats Gerard Quintana, Animal, l'Elèctrica Dharma, Pau Alabajos, Gemma Humet, Titot, Mascarats, Elgio, David Vila amb Gabriel Rufián, Sílvia Comes i els Castellers de Sabadell, a més del grup d’animació infantil La Belluga.