Veïns d'Espronceda de Sabadell marxen de casa per la plaga de xinxes

Asseguren que no poden conviure amb aquests insectes i demanen ajuda a l'Ajuntament

Xinxes en un moble a Sabadell
Xinxes en un moble a Sabadell | Meritxell Moreno
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:12h
Els veïns de l'immoble afectat al barri d'Espronceda per la plaga de xinxes comencen a veure com la situació que viuen es complica. Tot i haver contactat amb l'Ajuntament i amb fumigadors, veuen com la solució al seu problema és cada cop més complicada, donat que el consistori assegura que no pot actuar i perquè no poden assumir el cost que suposaria fumigar les cases afectades.

L'alerta va saltar ara fa un parell de setmanes quan alguns veïns van detectar les mossegades d'aquests insectes. No va ser fina la setmana passada quan van adonar-se que es tractava de xinxes, moment en què van comunicar la situació a l'Ajuntament i van decidir desfer-se del mobiliari afectat deixant-lo al carrer. 

Molts d'aquests mobles afectats, però, van desaparèixer, donat que altres veïns se'ls enduien a casa en veure que, aparentment, estaven en bon estat. Davant d'aquesta situació, i en veure que no hi ha solució possible a curt termini, la meitat dels veïns del bloc afectat han decidit fer les maletes i marxar fins que no sàpiguen quina solució poden aplicar.

"Vam parlar amb fumigadors i ens van dir que possiblement les xinxes ara es trobaven amagades als endolls i en altres zones del sistema elèctric, però també en sòcals de les parets i en altres àrees de difícil accés, com que hem intentat combatre'ls amb alguns productes sense èxit, ara no tenim cap altra solució que marxar fins que no ens diguin què podem fer", explica a NacióSabadell Meritxell Moreno, veïna afectada.

Aquest dimecres, els veïns van celebrar una reunió on hi va anar algun representant de l'oposició i on, en acabar, s'hi va presentar també el regidor de Salut, Ramon Vidal, segons relaten els veïns. No obstant, l'opció que veuen com a més factible és fumigar les cases afectades, però això suposa una despesa d'uns 600 euros per immoble, als quals s'hi hauria de sumar la part proporcional corresponent a la fumigació de l'escala comunitària. 

Per aquest motiu, cinc dels immobles afectats han optat per fer les maletes i marxar a casa de familiars, no sense abans rentar la roba a 60ºC per eliminar qualsevol ou que hi pogués haver. "Algunes peces de roba s'han fet malbé perquè no es podien rentar a tan alta temperatura, però si no les rentàvem haguessin anat directament a les escombraries.

Amb tot plegat, els veïns esperen la visita de tècniques de l'àrea de Salut per analitzar els immobles afectats i determinar quin és el grau d'afectació.