Smatsa assegura que l'Ajuntament de Sabadell va trigar en donar directrius en el cas de xinxes

L'empresa trasllada a l'Ajuntament la necessitat d'assumir les seves responsabilitats mentre el consistori atribueix a la concessionària la deixadesa als contenidors

Un operari de Smatsa traient mobiliari amb xinxes al sud de Sabadell
Un operari de Smatsa traient mobiliari amb xinxes al sud de Sabadell | Smatsa
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:24h
La plaga de xinxes apareguda en domicilis del sud de Sabadell ha generat una batalla d'acusacions creuades entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària del servei de la neteja viària i la recollida de la brossa, Smatsa. Mentre el consistori emplaça la firma a actuar amb més diligència, aquesta l'emplaça a assumir les seves responsabilitats en l'àmbit de la neteja de la ciutat.

En declaracions a NacióSabadell, aquest dimarts el regidor de Salut, Ramon Vidal, ja apuntava a la necessitat que la firma assumís la seva tasca de recollida dels objectes voluminosos deixats a la via pública. Es tracta de matalassos, mobles i altres elements de la llar que els veïns van llançar als contenidors un cop detectades les xinxes, un fet que, a més, feia que les xinxes passessin a altres domicilis.

Smatsa, pel seu cantó, ha respost amb un comunicat, en què emplaça el consistori a assumir les seves responsabilitats. "Smatsa va començar a actuar a primera hora del passat dilluns 16 de juliol, atenent a la trucada desesperada d'una veïna del citat immoble que reclamava ajuda després d'haver sol·licitat assistència a l’Ajuntament i no haver obtingut cap resposta", assenyala la firma en un comunicat.

"L’empresa va destinar una brigada de treball amb roba especial de protecció, que va procedir a retirar tots els mobles que, fins a aquell moment, havien estat dipositats al carrer pels veïns, i no és fins a la tarda de l'endemà, dimarts 17 de juliol, quan rebem la primera ordre de treball de l’Ajuntament, en la qual ni tan sols s’esmenta la presència de xinxes, i que es limita a sol·licitar la retirada d’uns mobles que, de fet, ja havien estat recollits el dia anterior", segueix el comunicat.

"No és tasca de Smatsa executar protocols de fumigació o d’extinció de plagues, l'abandonament a l'espai públic de mobles contaminats per xinxes hagués exigit la presència d'algun responsable municipal i d’efectius de la policia local per evitar la proliferació al carrer de mobiliari infectat", apunten. Així, reiteren que en cap moment han rebut "instruccions de l’Ajuntament en relació a aquest problema".

Amb tot, el consistori assegura en un comunicat que s’ha donat prioritat a les sol·licituds de retirada d’objectes voluminosos d’aquell carrer sol·licitades pels veïns, per mitjà del servei i telèfon gratuït de recollida de mobles 900 22 22 34. També assenyalen que s’han netejat amb aigua a pressió aquests punts, com a mesura de prevenció.