En marxa una campanya popular per exigir la llibertat de Carme Forcadell

El moviment #FreeForcadell es posa en marxa aquest dissabte al vespre amb un gran acte organitzat a Sabadell

Carme Forcadell en un acte d'ERC a Sant vicenç dels Horts, el passat desembre
Carme Forcadell en un acte d'ERC a Sant vicenç dels Horts, el passat desembre | Adrià Costa
Janira Planes
17 de juliol del 2018
Actualitzat el 18 de juliol a la 13:14h
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, està en presó preventiva des del 23 de març. És per això que un grup d'amics i companys de Forcadell han posat en marxa la campanya #FreeForcadell, que té per objectiu visibilitzar la injustícia de l'empresonament de l'expresidenta Forcadell i reclamar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

El primer acte de #FreeForcadell se celebrarà aquest dissabte 21 de juliol a Sabadell i comptarà amb les actuacions de diversos artistes com Maria del Mar Bonet, Gossos i Gerard Quintana, entre d'altres. També hi ha previstes les intervencions del president del Parlament Roger Torrent, els exdiputats Lluís M.Corominas, Anna Simó, Lluís Llach, Mireia Boya i Albano Dante Fachín. 

Sílvia Bel, Titot, Borja Penalba, Mascarats i Roc Casagran són altres dels reclams de l'acte que començarà a les 19.00 hores a la plaça del Doctor Robert i que presentaran els actors Joel Joan i Anna Sahún, i la periodista Sarai Surroca. L'acte comptarà també amb representació política i social de Sabadell, començant pel seu alcalde, Matíes Serracant (Crida per Sabadell), el tinent d’alcalde, Juli Fernández (ERC), la regidora Marisol Martínez (Guanyem), Ramon Vidal (Podem) i un representant del PDEcat, així com parlaments de representants d'Òmnium Cultural, l'ANC i l'ACDC.

Forcadell és a la presó de Puig de els Basses des del 4 de Juliol i recentment ha demanat un trasllat al centre penitenciàri Mas d'Enric, al Catallar (Tarragonès), per poder estar més a prop de la seva família.