L'Ajuntament de Sabadell assegura que no pot actuar amb la plaga de xinxes

Donen consells als propietaris dels pisos afectats i responsabilitzen Smatsa per la pila de mobles sense recollir que hi ha al carrer

Les xinxes han obligat a llançar mobles al sud de Sabadell
Les xinxes han obligat a llançar mobles al sud de Sabadell | Meritxell Moreno
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 23:44h
L’Ajuntament de Sabadell afirma que no pot fer res amb el cas de la plaga de xinxes que des de fa unes setmanes afecta diversos immobles del sud de la ciutat. Es tracta, asseguren, d’espais privats, motiu pel qual les gestions les han de dur a terme els inquilins dels immobles. Amb tot, enviaran una sèrie de consells per combatre aquests insectes, i responsabilitzen Smatsa de la pila de mobles que s’han apilat als contenidors aquests darrers dies, tots ells afectats per la plaga.

El consistori va rebre notificacions els dies 11 i 13 de juliol que assenyalaven la presència de xinxes en diversos immobles, i va ser aquest dilluns mateix dia 16: “Se’ns va advertir que molts pisos de la zona s’estaven buidant per la presència de xinxes i que s’havia avisat al servei municipal de neteja, però si passeges per la zona, hi ha una evident manca de recollida de mobiliari als carrers, i això és una cosa a la qual s’hi ha de posar remei perquè els estris tenen xinxes”, explica en declaracions a NacióSabadell el regidor de Salut, Ramon Vidal.

De la mateixa manera, asseguren que l’Ajuntament no es pot fer càrrec dels tractaments per combatre les xinxes. En el cas de l’estiu de 2017, quan una plaga va afectar els immobles de Merinals, va ser l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que va assumir el cost perquè es tractava de promocions de la seva titularitat, però en aquesta ocasió es parla d’habitatges particulars: “No són insectes que resideixin en l’àmbit públic”, apunta el regidor.

Amb tot, apunta que es traslladarà als veïns d'Espronceda i Campoamor un decàleg de consells per combatre aquest tipus d'insecte.

Smatsa actua per l'avís veïnal

Fonts de la concessionària de neteja viària i recollida de residus indiquen que van actuar per requeriment dels veïns. "Només rebre l'alerta ens hi vam posar des de primera hora del matí de dilluns", precisen i afegeixen que posteriorment una tècnica municipal els va informar de la plaga al barri d'Espronceda, quan ja estaven intervenint.

També garanteixen que es van "prioritzar" totes les alertes d'aquest cas i aquest dimarts al matí s'ha continuat recollint a la zona. Fins aquest moment, segons càlculs d'Smatsa, s'han fet set parades amb mobles.