VÍDEO Així funcionen els autobusos sense conductor que es podran veure a Sabadell

Sant Sebastià va ser el primer lloc d'Espanya on es van posar en marxa el 2016

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat el 18 de juliol a la 13:15h

Un autobús sense conductor de Sant Sebastià Foto: Europa Press


Sabadell acollirà una prova pilot per incorporar autobusos sense conductor a les xarxes de bus de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu que l'any 2020 circulin els primers autobusos autònoms, fet pel qual aviat es faran les primeres proves pilot.

Tot i ser una novetat a Catalunya, a Espanya ja existeix aquest tipus de transport urbà. El 2016 va arrencar al Parc Tecnològic de Sant Sebastià. Igual que a Sabadell, va ser un experiment amb tres vehicles elèctrics, amb una capacitat per a deu persones i que viatjava a una velocitat de 12 kilómetres per hora. 
 
En una entrevista a NacióSabadell, el president de l'AMTU, Jordi Xena, explica que aquest va ser un dels temes que en la darrera Jornada Catalana de la Mobilitat es van posar sobre la taula. A més, que el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles anirà lligat a la implantació de la tecnologia 5G, ja que hi hauran d'estar permanentment connectats. Aquesta tecnologia suposa més amplitud de banda i una transmissió de dades molt important. 

"En definitiva serà una posada en escena d'aquesta tecnologia i la manera d'entendre la mobilitat i el transport públic del futur", conclou Xena. A més de Sabadell, la prova també es farà a Terrassa, i molt probablement a Roses i Igualada, a l'espera de sumar quatre ciutats més.