CiU qualifica la pujada de la taxa d'escombraries a Sabadell de «salvatjada»

Apunten que a alguns contribuents ens ha pujat fins un 150%

Redacció
16 de juliol del 2018
El portaveu del grup municipal de CiU i del Partit Demòcrata a Sabadell, Carles Rossinyol, denuncia que l’equip de govern ha camuflat una pujada salvatge de la taxa d’escombraries. En alguns contribuents, apunten, l'increment és de fins al 150%. Lamenta que no és un sistema fiscal que ajudi a reduir residus.

"Al 2017 han incrementat la taxa d’escombraries de forma escandalosa fins a un 150% en funció dels barris i els contribuents", lamenta Rossinyol. En aquest sentit, presenta una vintena de casos on la taxa s’ha incrementat en diferents percentatges fins al 150% en certs escenaris que van en funció de la renda dels contribuents i de l’IBI. 

"Quan parlem d’ordenances fiscals que es congelen o pugen l’1% i ara estem parlant del 150% del 30 o 40%. Han pujat de forma salvatge", denuncia. Per a Rossinyol, si el debat és com s’ha d’afrontar una pujada del cost de la recollida de residus per part de l’Ajuntament cal parlar-ne i trobar solucions, però no es pot fer pagar al contribuent d’aquesta manera. 

"S’ha incrementat la pressió fiscal als que ja pagaven, si això és el que ells consideren la política justa, discrepem absolutament", denuncia. Finalment recordat que el fet que sigui el propietari qui paga la taxa i no el llogater fa que aquest últim no tingui cap al·licient per reciclar.

"El 2016 ja vam advertir que no era una bona política perquè qui paga no és qui genera els residus, va en contra de l’esperit de les directives europees que diuen qui contamina paga", conclou.