​Alerta a Espronceda de Sabadell per una plaga de xinxes

Ha afectat un bloc de pisos i altres punts dl sud de la ciutat

Les xinxes han obligat a llançar mobles al sud de Sabadell
Les xinxes han obligat a llançar mobles al sud de Sabadell | Meritxell Moreno
16 de juliol del 2018
Els veïns del barri d’Espronceda afronten una plaga de xinxes que afecta diversos immobles des de fa uns dies. Ara per ara, moltes famílies s’han vist obligats a llançar a les escombraries mobles, matalassos i fins i tot sofàs per desfer-se dels insectes que ja els han provocat nombroses picades per tot el cos.

Des de fa uns dies, diversos veïns notaven com patien més picades del que és habitual per aquesta època de l’any. “Pensàvem que eren mosquits, però les picades eren cada cop més nombroses i doloroses”, explica Meritxell Moreno, veïna del número 8 del carrer Cusidores.
 

Les xinxes afecten el sud de Sabadell. Foto: Meritxell Moreno


L’alerta la van aixecar dues veïnes que van detectar els insectes, moment en què van decidir llançar diversos mobles a les escombraries. Moreno va decidir mirar com estaven els seus, i la sorpresa se la va endur en analitzar el llit.

“Vam decidir canviar els llençols, i vam mirar bé, va ser llavors quan vam trobar les xinxes, i per això vam llançar el llit i el matalàs”, explica indignada: “Jo tinc la casa neta, però creiem que sabem d’on venen els insectes”, apunta.

Es tractaria d’un immoble que es troba en mans d’una entitat bancària, tancat i barrat des de fa més d’un any. “Als propietaris els van fer fora i s’hi va instal·lar un ocupa que hi va fer una plantació de marihuana, la policia el va fer fora, però ara al balcó hi ha tot de vidres trencats i molta brutícia”, explica.
 

Picades de xinxes en el braç d'un veí. Foto: Meritxell Moreno


Amb tot, als contenidors cada cop hi ha més trastos. Assegura que han advertit l’Ajuntament de la situació, però els han contestat que fins aquest dilluns no es podrien recollir. “Mentrestant hi ha molta gent que remena les escombraries i s’estan enduent els mobles afectats, però amb ells no saben que també s’enduen les xinxes”, alerta Moreno.

El cas surt a la llum gairebé un any després que es detectés una plaga de xines, en aquest cas a Merinals, afectant a 28 veïns. Sigui com sigui, esperen resposta de l’Ajuntament davant d’una problemàtica que asseguren que mai havien patit amb tanta intensitat al sud de la ciutat: “Al Passeig Almogàvers també en tenen, i a la Creu de Barberà”, conclou.