Comencem la setmana amb pluja que pot arribar a ser intensa

Les precipitacions provocaran un descens de les temperatures

Serà un dia calorós
Serà un dia calorós | Josep Maria Costa
Redacció
15 de juliol del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns de matinada la nuvolositat augmentarà i a partir del matí quedarà entre mig i molt ennuvolat en general, localment cobert amb el creixement de nuvolades. Malgrat això, la nuvolositat serà menys abundant i compacta a Ponent i les Terres de l'Ebre. Al llarg de la tarda els núvols quedaran restringits al Pirineu, Prepirineu i la meitat est, a la resta del territori quedarà serè o poc ennuvolat. Al final del dia la nuvolositat tendirà a minvar.

Fins a migdia s'esperen ruixats i xàfecs a qualsevol punt del territori, tret de Ponent i les Terres de l'Ebre on seran possibles. A partir de llavors la precipitació quedarà restringida al Pirineu, Prepirineu i la meitat est, al final del dia tendirà a minvar. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forta, sovint aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants. La precipitació serà menys intensa i menys abundant a Ponent i les Terres de l'Ebre.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, la màxima serà moderadament més baixa, si bé localment a Ponent el descens serà acusat. La mínima es mourà entre els 10 i 15 ºC, entre els 19 i 24 ºC al litoral, i entre 16 i 21 ºC a l'interior. La màxima oscil·larà entre els 22 i 27 ºC al Pirineu, entre els 25 i 30 ºC a a la meitat est i resta del Prepirineu, i entre els 28 i 33 ºC a la resta del territori.