ensenyament

El Vallès, primera comarca on es reobriran les cantines als instituts amb jornada compactada

El conseller d'Ensenyament es compromet a posar-ho en marxa el curs 2019-2020

per Redacció , 13 de juliol de 2018 a les 14:00 |
El conseller Bargalló amb el president del CCVOC i l'alcalde de Sabadell | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Vallès Occidental serà la primera comarca on el departament d'Ensenyament preveu reobrir les cantines dels instituts que fan jornada compactada. Ho ha anunciat el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, després d'una trobada amb alcaldes d'aquest territori. El conseller ha explicat que el Consell Comarcal començarà a parlar amb els Serveis Territorials perquè aquesta mesura esdevingui una realitat el curs 2019 – 2020.

Bargalló ha expressat la seva preocupació pels horaris d'alguns estudiants amb jornada compactada i ha explicat que s'està fent una avaluació de les seves conseqüències, tant positives com negatives. Alhora ha recordat que aquests estudiants es troben en plena formació intel·lectual, física i d'hàbits alimentaris i ha considerat essencial que puguin fer un àpat calent als propis centres.


La mesura també obriria la porta perquè els alumnes de secundària que es troben en una situació econòmica i familiar complexa puguin optar a beques menjador. Ha dit que la voluntat del Govern és "posar en pràctica les cantines dels IES" per poder analitzar els hàbits de salut i els horaris dels alumnes. 

El conseller reconeix que la jornada compactada ha fet que alguns estudiants dinin a quarts de cinc de la tarda, sobretot aquells que viuen en poblacions en què és necessari un servei de transport escolar i que arriben a casa una o dues hores després d'haver sortit del centre. 


El responsable d'Ensenyament també ha recollit la petició dels alcaldes de la comarca de tornar a introduir beques menjador en la secundària. "Al Consell Comarcal li preocupa que alumnes que tenien una beca a sisè la perdin a primer d'ESO, tot i que la seva situació econòmica i familiar sigui la mateixa", ha comentat Bargalló que ha dit que també es treballarà en aquesta direcció.

"Sumant els dos interessos hem acordat treballar conjuntament per veure què fem exactament", ha explicat Bargalló que ha dit que el compromís que s'ha adquirit és pel curs 2019 – 2020.
 

 

Participació