mobilitat

Una nova línia de bus connectarà la Plaça d'Espanya de Sabadell amb l'IES Castellarnau

Donarà servei als veïns de Castellarnau i Can Llong, a més del personal que treballa al Complex Central dels Mossos d’Esquadra

per Albert Segura, Sabadell | 13 de juliol de 2018 a les 13:34 |
El nou bus, a Castellarnau | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Sabadell comptarà a partir del 12 de setembre amb una nova línia d’autobús que connectarà la plaça d’Espanya amb l’Institut Castellarnau. El recorregut, d’uns 15 minuts de durada, donarà servei als barris de Can Llong i Castellarnau, apropant-los a l’intercanviador de la plaça d’Espanya on hi ha parada de Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies, però també donarà servei al Complex Central dels Mossos d’Esquadra.

Es tracta d’una línia que reforça la L11, i que entrarà en funcionament el proper 12 de setembre, primer dia lectiu després de la Festa Major i la Diada i que tindrà una freqüència de 30 minuts, un fet que amb la combinació de les línies L7 i L11 donaran una freqüència total de 15 minuts, duplicant el servei actual.


“Arribem a llocs on històricament no érem capaços d’arribar, com a La Bassa, i incrementem ara la intermodalitat amb el barri de Can Llong, on hi viu molta gent jove, que treballa fora de la ciutat, i que amb el nou servei tindrà un bus cada 15 minuts que el durà al node ferroviari de la ciutat”; ha explicat el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, en el viatge de demostració que s’ha fet amb la premsa.

A banda, l’Ajuntament ha anunciat un augment de la cobertura al polígon de Can Roqueta. Aquest, però, encara està en estudi per analitzar l’idoneïtat del traçat, que permetrà arribar a tots els recons del polígon.


Les ampliacions de recorregut arriben després que aquest estiu hagi entrat en funcionament la nova línia de bus que enllaça el centre de Sabadell amb La Bassa, un traçat que no només utilitzen els usuaris de la piscina, també veïns de la zona. “En els primers deu dies s’han registrat uns 250 usuaris de mitjana, com anècdota tenim que hi ha el doble de gent de pujada que de baixada, però també que el fa servir molta gent de Covadonga i Sol i Padrís”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero.

 

Participació