​Detenen un clan familiar de Sabadell per utilitzar persones amb discapacitats psísiques per cometre delictes

El jutge va decretar l’ingrés a presó d’un dels sis detinguts i un altre va ingressar-hi durant la investigació | Els Mossos van rescatar una dona que patia maltractaments

Redacció
13 de juliol del 2018
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimarts cinc dones i un home, amb edats compreses entre els 19 i 54 anys i veïns de Sabadell i Badalona, tots membres de la mateixa família, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic d’éssers humans amb finalitats delictives i estafes continuades.
 
La investigació va arrencar el novembre de 2017, quan la policia catalana va trobar indicis d’aquests fets amb persones d’edat avançada, amb discapacitats psíquiques i amb un estat d’exclusió social molt elevat. Uns perfils que el clan familiar localitzava a menjadors socials.
 
La manera d’actuar de l’organització, un cop els portava als domicilis dels seus membres, els obligava a fer tasques de neteja, els maltractava físicament, obtenia crèdits per fer compres finançades i utilitzava documentació falsa, a més els hi donaven de menjar un entrepà i aigua al dia. Quan les entitats financeres denegaven més crèdits, els feien fora de casa i anaven a buscar noves víctimes.
 
Així, els Mossos van muntar l’operatiu i el passat dimarts van fer dues entrades i escorcolls als domicilis on resideixen els membres d’aquest clan, a Sabadell i Badalona. Una operació que va acabar amb les sis detencions i, a més, es va alliberar un dona discapacitada, que va denunciar maltractaments físics i temptativa d’abús sexual per part d’un home del clan. També es va descobrir, entre la documentació comissada, dues víctimes més, possiblement anteriors a la investigació policial.
 
Els arrestats van passar a disposició judicial aquest dijous i el jutge va decretar l’ingrés a presó d’un d’ells, un altre ja havia ingressat a presó en el decurs de la investigació per causes penals anteriors. La resta va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i els Mossos no han descartat més detencions.