La instal·lació d'una consulta mèdica al Mercat Central de Sabadell desperta recels

L'Ajuntament anuncia que revisarà que l'activitat compleixi amb tots els requeriments

Redacció
12 de juliol del 2018
Des de fa una setmana, el Mercat Central de Sabadell compta amb una consulta mèdica privada del col·lectiu Metges de Capçalera en l'emplaçament d'una antiga parada de la plaça. Tot i que inicialment l'espai va rebre l'aplaudiment de representants del govern municipal, ara el consistori ha emès un comunicat en què anuncia que revisarà, inspeccionarà i comprovarà que l’activitat compleixi amb tots els requisits i autoritzacions sanitàries necessàries.

"El conjunt del Govern de l’Ajuntament de Sabadell defensa inequívocament la sanitat pública i ha estat treballant fermament en la defensa del dret de la ciutadania a la protecció de la salut i a una assistència sanitària pública, equitativa, solidària i de qualitat", assenyala el consistori en el comunicat. De la mateixa manera, també destaca el compromís amb el Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit.

L'executiu local apunta que s'ha treballat per dinamitzar els mercats de la ciutat en matèria de comerç de proximitat i com a dinamitzadors, i destaca que el Mercat Central compta amb un reglament aprovat l’any 2004 on es regulen les activitats previstes i on s’estableix com s’han d’autoritzar aquestes activitats, gestionades per operadors privats.

"La darrera obertura d’un consultori mèdic al Mercat Central ha obert un debat social respecte a la idoneïtat d’aquest tipus de serveis en el sí dels mercats municipals, en aquest sentit, el consistori ha estat en contacte en tot moment amb algunes plataformes de defensa de la sanitat pública, i ha mantingut un intercanvi constant de reflexions amb la Marea Blanca de Catalunya, de la qual també ha escoltat les seves opinions respecte a la procedència i condició privada d’aquestes activitats", afegeix el text.

Per aquest motiu, revisarà, inspeccionarà i comprovarà que l’activitat compleixi amb tots els requisits i autoritzacions sanitàries necessàries, de conformitat amb el què marca el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com tota la normativa existent.

Queixes de les plataformes 

Aquesta iniciativa municipal per repassar l'activitat comercial podria tenir origen en les queixes que diverses plataformes en defensa de la sanitat pública van traslladar als responsables de l'Ajuntament, quan es va conèixer la instal·lació d'aquesta activitat econòmica. "No és el lloc per fer negoci", determinaven i, a més, afegien, "en un edifici públic que paga tota la ciutadania" i "com si fos una activitat comercial més". 

En l'escrit, es reclamava que es "fessin tots els tràmits necessaris" per acabar traient "aquesta activitat lucrativa" del Mercat Central "el més aviat possible".