Inversió de més de 300.000 euros per al projecte de neteja de la llera del riu Ripoll

Els aportarà l'Agència Catalana de l'Aigua al municipi de Ripollet

Redacció
14 de juliol del 2018
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha notificat a l'Ajuntament de Ripollet l'aprovació d'un projecte, per un import de 315.755 euros, per a la retirada de canyes i rizomes en la part del riu Ripoll al seu pas pel municipi. La zona inclosa es troba entre la presa de Barneda fins al límit amb Barberà del Vallès i al riu Sec al terme municipal de Ripollet, una actuació inclosa en la "Memòria per a la recuperació de les lleres dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet, les àrees de ribera i els espais lliures vinculats al sistema fluvial ".

A més, també aquesta setmana han començat els treballs per a la redacció del projecte executiu de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del tram de la llera del riu Ripoll compresa entre el futur gual del polígon industrial Molí de Xec i la presa de Barneda. Aquest projecte consisteix en la millora de la diversitat biològica i la qualitat paisatgística de la llera del riu introduint espècies autòctones per potenciar la funció de corredor biològic d'aquest espai del municipi.

També forma part d'aquest projecte la retirada de les restes de les hortes instal·lades al llit fluvial així com les estructures alienes a l'ecosistema de ribera, com canals o barraques, entre d'altres. Per això, ja han començat les tasques d'informació als usuaris d'horts en aquest tram de la llera perquè, quan finalitzi la collita d'aquest estiu, es retirin les pertinences que es troben dipositades.

Finalment, l'Àrea Metropolitana de Barcelona continua amb els treballs previs a la construcció del gual a l'alçada del Molí d'en Xec, un gual, que juntament amb un altre sobre el riu Sec a l'altura del parc Massot, ha de comunicar els municipis de Barberà, Montcada i Cerdanyola pel marge dret del riu Ripoll.