Cerdanyola contradiu Bellaterra i assegura un conveni amb més pressupost i competències per al barri

El consistori garanteix que han presentat proposta que donen "més eines per millorar la via pública"

Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:22h
L'Ajuntament de Cerdanyola ha replicat l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que ha exigit la redacció d'una proposta de conveni que permeti millorar la relació entre ambdues parts. El consistori sosté que ja s'ha fet aquesta petició, el passat 21 de març es va enviar una carta. 

La regidora de Transparència i Bon Govern i Relacions institucionals amb l'EMD Bellaterra, Laura Benseny, ha assegurat que en la missiva es contemplava augmentar, el pressupost "fins a 1,4 milions d'euros anuals" i atorgar "més eines per millorar la via pública". A més, de multiplicar el número d'agents fins a 2022. 

Benseny ha assenyalat que en el document de conveni de l'EMD "no s'adequa als temes acordats i negociats. No estan dins la normativa ni són viables econòmicament". La regidora ha precisat que des del barri es volen canvis referents als límits del territori, que legalment no es poden dur a terme. 

Benseny ha lamentat que les acusacions del president de l'EMD, Ramon Andreu, sobre la "negativa i el silenci" de l'Ajuntament, a la vegada que s'ha mostrat "sorpresa". Ha apuntat que hi ha la Direcció General de l'Administració Local, que està fent el paper de mediadora en aquest conflicte, que pot donar fe dels moviments municipals en les negociacions. 

La propera cita entre tots els agents implicats serà el proper 18 de juliol, que hi haurà una reunió de la comissió de seguiment del conveni. I és que un acord definitiu de la relació entre Cerdanyola i Bellaterra passa per un consens de les dues parts, tal com es va amb acordar amb l'organisme de la Generalitat i és un compromís assumit per ambdós bàndols.