​Maties Serracant: «Trobaria molt estrany que algú volgués marxar del govern»

L’alcalde de Sabadell treu ferro a les paraules d’Unitat pel Canvi però deixa en les seves mans decidir si segueixen formant part de l’executiu

Maties Serracant, amb Joan Berlanga i Juli Fernàndez
Maties Serracant, amb Joan Berlanga i Juli Fernàndez | Albert Segura
11 de juliol del 2018
Actualitzat el 12 de juliol a les 17:23h
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha tret ferro a les paraules d’Unitat pel Canvi (UpC), que aquest dimecres ha fet públic un comunicat en què l’acusa de tenir una actitud de promoció personal i centrada en el procés sobiranista, motiu pel qual el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha optat per deixar d’exercir com a portaveu municipal.

Lluny de destituir els socis de govern, Serracant s’ha mostrat obert a parlar amb Berlanga, amb qui encara no ha pogut parlar avui, però ha deixat en mans de la seva formació prendre la decisió de seguir formant part de l’executiu municipal amb la Crida per Sabadell, ERC i Guanyem Sabadell: “Si hi ha alguna organització que no està còmoda al govern i no se sent partícip haurà de prendre les decisions que millor li semblen per dur a terme el que ells creuen que és el mandat de la ciutadania”, ha assenyalat en declaracions a NacióSabadell.

Serracant ha assegurat lamentar si algun dels grups que configuren el govern s’han mostrat decebuts, però ha afegit que no vol personalitzar la situació en el cas de Joan Berlanga. En aquest sentit, reafirma el compromís de vetllar pels interessos de tots els grups representats en l’executiu perquè aquest funcioni de la millor manera possible, amb un pla de mandat enfocat a mostrar els resultats de la feina feta aquests tres anys.

“En aquest moment en què encarem el final del mandat no entendríem que hi hagues una organització que no volgués ser al govern”, ha assenyalat Serracant, assegurant que si alguna força no s’hi sent còmode  haurà de fer el que cregui oportú. En aquest sentit, descarta, d’acord amb la potestat que té com alcalde, expulsar ningú de l’executiu local.