Joan Berlanga plega de portaveu de Sabadell i critica l'actitud de Serracant

El líder d'Unitat pel Canvi denuncia que els socis no han volgut escoltar les peticions per reforçar la cohesió interna de l'executiu

Joan Berlanga, fins avui portaveu del govern de Sabadell
Joan Berlanga, fins avui portaveu del govern de Sabadell | Albert Segura
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:02h
El líder d'Unitat pel Canvi (UpC), Joan Berlanga, ha decidit deixar d'exercir com a portaveu del govern municipal, un càrrec que va assumir a partir del canvi d'alcaldia, al juliol de 2017. La formació es mostra crítica en la manera de fer de l'executiu liderat per Maties Serracant, tot i que es referma en l'acció del govern del qual encara en forma part.

En un comunicat, la formació recorda el ball de bastons que hi va haver l'estiu de l'any passat, quan, d'acord amb els compromisos establerts l'any 2015, es va reclamar a Juli Fernàndez que posés el càrrec d'alcalde a disposició dels socis de govern. Tot i fer-ho i tenir lloc les corresponents negociacions, UpC no va obtenir la reclamada posició predominant a l'executiu local, perdent l'opció d'obtenir l'alcaldia en pro de Maties Serracant (Crida per Sabadell) i amb l'obtenció de la figura del portaveu com a contraprestació.

"Volem mostrar la nostra decepció pel paper dels alcaldes (Fernàndez i Serracant) durant aquests tres anys, ja que, al nostre entendre, no han treballat suficientment ni la cohesió interna ni la coherència de l’obra de govern en el seu conjunt", denuncia la força en un comunicat. "Quan UpC vam fer alcalde Serracant, confiàvem que donaria un nou impuls al funcionament del govern, però de moment no està sent així, en la nostra opinió, com pensàvem de l’alcalde anterior, es continua massa pendent de l’agenda del procés i de la seva projecció personal, la qual cosa provoca que les funcions més estretament vinculades a l’alcaldia, com són la coordinació del govern i la mirada global de ciutat, es vegin minvades", afegeixen.

Així, apunten que la força ha traslladat a Serracant i a la resta de socis que calia millorar en certs aspectes relacionats a la coordinació i la cohesió interna, petició que, diuen, no ha estat ni recollida ni compartida. "Ateses aquestes circumstàncies i la manca de reacció de l’alcalde davant dels nostres plantejaments de millora, des d’UpC, creiem convenient renunciar a exercir al paper de portaveu de govern que venia fent fins ara el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga", assenyalen.

Reafirmació en el paper de l'executiu

No obstant, valoren positivament en el seu conjunt la feina del govern, motiu pel qual la força es reafirma en què "aquest és el govern que necessita la ciutat en aquest mandat" per "tancar l’etapa de corrupció dels anys anteriors i remuntar la ciutat des de l’esquerra".  Amb tot, demanen a Serracant i la resta de socis que siguin "encertats i a l’alçada de les circumstàncies en el tram final de mandat", amb la vista posada a les eleccions de 2019.