L’Obrera i Cajamar es tornaran a trobar a finals de juliol per trobar alternatives al desallotjament

Aquest dimarts s'han reunit a l'Ajuntament les dues parts

Membres de L'Obrera a les portes de l'Ajuntament de Sabadell
Membres de L'Obrera a les portes de l'Ajuntament de Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:36h
El Centre Social Alliberat L'Obrera i Cajamar, la propietat del immoble que ocupen, tornaran a reunir-se el proper dia 26 de juliol per trobar alternatives al desallotjament que amenaça aquest espai del sud de la ciutat. L'entitat bancària estudiarà les propostes i els farà "una contraproposta" a les seves peticions.

Així ho han explicat diversos membres de l'organització, després de la reunió mantinguda aquest dimarts a l'Ajuntament de Sabadell, que s'ha ofert per fer de mediador. Han estat clars, "no volem abandonar l'espai" i aquesta és la seva línia vermella i que "no volem treure benefici econòmic". 

En aquest sentit, han apuntat que "estudiaran" en cas que se'ls oferís un lloguer social. Tot i així, les seves propostes passen per una cessió de l'espai en règim de masoveria urbana per un període de 50 anys. Una idea que han rebutjat, tal com han explicat. A més, han recordat que són un servei "cultural i social" per als barris de la zona.   Un altre dels temes exposats sobre la taula és la demanda presentada per Cajamar, per la qual hi ha 17 persones autoinculpades, i que també esperen que la retirin. Una possibilitat que es presumeix complicada, com han admès, però veuen acords en aquest aspecte. El proper 26, nova trobada al consistori.