Ban a Castellar per garantir que la ciutadania respecti els espais fluvials

Per la temporada d'estiu

per Redacció, 10 de juliol de 2018 a les 17:20 |
El riu Ripoll al seu pas per Castellar | Ajuntament de Castellar
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha emès un ban municipal amb l’objectiu de garantir que la ciutadania respecti els espais fluvials del municipi, especialment l’entorn de Turell, l’Àrea d’Esplai de Les Arenes, el Torrent del Castelló i la font del Plàtan.

El text s’ha fet públic enguany per vuitè any consecutiu, en unes dates en què augmenta considerablement l’afluència de persones als entorns de rius i torrents, fet que, en alguns casos, comporta males pràctiques. En total, s’han penjat 14 bans al llarg del riu, en diferents punts de la zona compresa entre l’Àrea d’Esplai de les Arenes i Can Barba.


Com en els anys anteriors, el ban recorda diverses normatives que s’han de complir a l’hora d’utilitzar els espais fluvials, considerats entorns d’especial protecció, com ara la prohibició d’estacionar als vorals de la carretera envaint la calçada i la prohibició de la circulació de vehicles motoritzats pel llit sec i per la làmina d’aigua dels rius, dels torrents i tota mena de corrents d’aigua.

També s’explicita en el ban la prohibició de dur a terme qualsevol activitat que pugui provocar contaminació o degradació de l’entorn del riu, com ara utilitzar sabons i detergents o abandonar-hi residus. Finalment, es recorda que no es permet encendre foc ni tampoc pescar sense llicència.

Cal assenyalar que durant aquestes dates estiuenques la zona de l’entorn de Turell, susceptible de rebre més visitants que habitualment, disposa de dos contenidors de rebuig.

 

Participació