Begoña Delgado, millor nota de la «sele» a Sabadell: «Vull estudiar Dret a Esade»

La jove, estudiant de l'Escola Pia, ha obtingut un resultat de 9,68 a la Prova d'Accés a la Universitat (PAU)

Begoña Delgado, millor nota de les PAU a Sabadell
Begoña Delgado, millor nota de les PAU a Sabadell | Albert Segura
09 de juliol del 2018
Actualitzat el 31 de juliol a les 10:48h
Es diu Begoña Delgado, i amb un 9,68 s'ha convertit amb l'estudiant de Sabadell amb major puntuació a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Després d'uns anys durs d'estudi, aquesta jove veu com els seus plans a curt termini es fan més planers, gràcies a una nota que li obre les portes, d'entrada, a qualsevol centre on hi vulgui posar un peu.

"De cara a l'any que ve voldria estudiar Dret a Esade, estic molt contenta per haver obtingut la nota que he tret", ha confessat aquesta jove en el seu discurs d'agraïment a l'Ajuntament de Sabadell. Ella i els altres estudiants amb major nota han rebut aquest dilluns un homenatge al saló de plens de l’Ajuntament, on els han distingit amb un premi econòmic i un diploma acreditatiu. 

Per a aquest reconeixement, s’ha tingut en compte tant la nota de les proves d’accés a la universitat del 2018 com la nota mitjana de l’expedient acadèmic, ja que l’objectiu és posar en valor l’esforç continuat que representa tenir un bon expedient acadèmic i els bons resultats als exàmens de la selectivitat.

Ara la Begoña ja pensa en les merescudes vacances, que aprofitarà per visitar Grècia, entre altres destinacions, amb la família: "Ha estat un gran esforç, però també de tots aquells qui m'han ajudat a poder obtenir aquesta nota", ha admès la jove.

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'Adrià Aguacil, estudiant de l'Institut Pau Vila, que ha cursat un terç del batxillerat en francès: "Agrair als professors i als meus pares la paciència que han tingut, sempre arribo tard a tot arreu", ha dit, provocant riallades entre els presents. En el seu cas, i en la modalitat concreta amb llengua francesa, ha obtingut una nota de 9,875.
 

Foto de família de les millors notes de les PAU a Sabadell. Foto: Albert Segura


Acte a l'Ajuntament

Per a aquest reconeixement, s’ha tingut en compte tant la nota de les proves d’accés a la universitat del 2018 com la nota mitjana de l’expedient acadèmic, ja que l’objectiu és posar en valor l’esforç continuat que representa tenir un bon expedient acadèmic i els bons resultats als exàmens de la selectivitat.

Així mateix, aquest any s’ha volgut reconèixer també l’alumnat que, cursant el Baccalauréat francès (Batxibac), han obtingut una nota extraordinària en les PAU. En total, aquesta tarda s'han rebut 11 alumnes: 10 del batxillerat espanyol i 1 estudiant de Batxibac. Tots tenen una nota d’accés superior al 9.

Amb tot, i posant aquests joves com a exemple, es vol destacar la necessitat d’una bona formació per anar projectant el futur. Els alumnes amb les seves notes d’accés respectives són:

BEGOÑA DELGADO MARÍ 9,686
POL JANÉ COMADRAN 9,586
MARIA MARROCO RÍOS 9,576
POL GORREA ACÍN 9,370
ANDREU SOLEY MARTÍNEZ 9,350
GUILLERMO VÉLEZ JIMÉNEZ 9,342
ERIKA SÁNCHEZ VELA 9,316
ANNA MARIA OMS GRAELLS 9,292
IRENE GOMÀ PLACÈNCIA 9,260
MARINA GALINDO MORENO 9,242

A banda, la millor nota de l’alumnat que ha cursat el BatxiBac ha estat l'Adrià Aguacil Portillo, amb una nota final de 9,875.