Inversió de 225.000 euros per millorar les escoles de Sabadell

Part dels treballs van a càrrec de persones en situació d’atur contractats a través de programes d’ocupació

per Redacció, 9 de juliol de 2018 a les 17:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les inversions que l’Ajuntament destina a la millora dels equipaments educatius sumen ja en aquests primers sis mesos de l’any més de 225.000 euros. Així ho explica el consistori en un comunicat, en què destaca que les diferents accions tenen com a objectiu que alumnat, professorat, personal d’administració i serveis i el conjunt de la comunitat educativa puguin desenvolupar la funció educadora en les millors condicions possibles.

Una part dels treballs que s’hi fan són a càrrec de persones en situació d’atur contractades mitjançant programes d’ocupació, coordinats des de l’Ajuntament a través de Promoció Econòmica i subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Entre les accions que s’han portat a terme fins ara, destaquen els més de 48.000 euros destinats a la redacció del projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà una nova seu de l’Escola Municipal de Música; els més de 24.000 euros destinats a la construcció d’una nova pista poliesportiva a l’Escola Virolet; i també l’adquisició de nou equipament de cuina a centres que formen part de la gestió unificada de menjadors escolars.

Durant aquest estiu, a banda d’altres actuacions, s’està fent la pintura interior i exterior de l’Escola Espronceda, treballs als quals es destinaran prop de 64.000 €.

Plans d’Ocupació

La pintura exterior i interior i millora de les instal·lacions de l’Escola Espronceda ha comptat amb la col·laboració de diferents grups de persones contractades per mitjà de programes d’ocupació. Fins el moment 23 persones, entre oficials i peonatge, han intervingut en algun moment en aquest espai. Els treballs es van iniciar a finals de febrer i s’allargaran durant tot el segon semestre de l’any.


D’altra banda, participants a programes d’ocupació també faran properament treballs de millora al Centre de Formació d’Adults La Creu de Barberà. Tots aquestes treballs es fan de forma alternada amb altres feines a equipaments municipals de la ciutat. A totes aquestes inversions de millora cal sumar altres accions de manteniment i reforma que es porten a terme als centres educatius i que passen, per exemple, per la renovació dels taulells o cistelles de bàsquet, instal·lació de cortines o actuacions relacionades amb les instal·lacions elèctriques o la seguretat.

 

Arxivat a:
Societat, Ensenyament, escola
Participació