Es manté la calor ben viva

La calorada afectarà amb força diversos punts del Principat

La platja de la Barceloneta, plena
La platja de la Barceloneta, plena | Albert Alemany
Redacció
09 de juliol del 2018
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat l'alerta per onada de calor fins dimarts a Ponent –principalment el Segrià i el Pla d'Urgell- i l'Alt Empordà. La calorada també afectarà amb menys intensitat la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunten que la temperatura pot fregar o superar els 40ºC a Ponent en aquest inici de setmana i sobrepassar els 35ºC en nombrosos punts de les comarques d'interior.

Per aquest dimarts, tindrem cel serè o poc ennuvolat fins a migdia quan creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est, així com núvols d'evolució a la resta del prelitoral, localment el cel quedarà mig o molt ennuvolat en aquests sectors. A banda hi haurà intervals de núvols baixos, de matinada a punts del litoral i prelitoral sud, i a partir del vespre al litoral nord.

La temperatura serà semblant, tant la mínima com la màxima. L'ambient serà molt calorós en general, i amb xafogor al litoral. La mínima es mourà entre els 12 i 17 ºC al Pirineu, entre els 20 i 25 ºC al litoral i entre els 18 i 23 ºC a la resta. La màxima oscil·larà entre els 28 i 32 ºC al litoral, entre els 34 i 39 ºC a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre, i entre els 31 i 36 ºC a la resta del territori.