Un incendi esfondra completament la nau d'un magatzem a Esparreguera

El foc va provocar una espectacular columna de fum visible des del Vallès

Imatge de la gran columna de fum
Imatge de la gran columna de fum | Bombers
Redacció
08 de juliol del 2018
Actualitzat el 09 de juliol a les 10:48h
Un incendi ha esfondrat totalment l'estructura de la nau d'un magatzem de reciclatge de matalassos situat al carrer del Càntir, al polígon industrial del Sud-Magarola d'Esparreguera (Baix Llobregat). Segons els Bombers de la Generalitat, l'avís de foc s'ha rebut a les 15.57 hores i fins al lloc s'han desplaçat 18 dotacions d'aquest cos, 4 vehicles lleugers i 14 camions, que protegeixen les naus del voltant, situades entre el carrer de la nau i el Camí Ral.

Paral·lelament, els bombers fan tasques de vigilància a la zona forestal més propera a la indústria que crema. Tot i que el foc ha afectat una zona arbrada, s'ha pogut estabilitzar ràpidament. L'incendi està totalment desenvolupat i la columna negra de fum és visible des de molta distància. Sortosament, a l'empresa no hi havia persones treballant i ningú ha resultat ferit.

Dues dotacions de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) han col·laborat en la vigilància de la zona boscosa i també s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dues dotacions dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local.

Protecció Civil ha recomanat als veïns del magatzem de reciclatge de matalassos incendiat d'Esparreguera que es confinin a casa, amb portes i finestres tancades, i que apaguin els aires condicionats.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha informat a través de les xarxes socials que les tasques d'extinció s'allargaran fins al vespre i ha detallat que el fum no és tòxic. A més, el consistori ha explicat que com a mesura preventiva s'ha creat un perímetre de seguretat.

Bombers de la Generalitat ha recomanat als veïns d'Esparreguera que siguin prop de la columna de l'incendi que evitin respirar el fum. "És millor quedar-se en espais d'interior i tancar les finestres, especialment en el cas de les persones més vulnerables", ha afegit el cos.