Pablo Casado arrasa en el recompte a les primàries del PP a Sabadell

El jove candidat i l'ex-vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz-Santamaría, s'imposen a nivell català

Pablo Casado en el moment de votar a les primàries
Pablo Casado en el moment de votar a les primàries | @pablocasado_
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 23:12h
Pablo Casado, el candidat més jove i que es va presentar davant la renúncia del favorit, Alberto Núñez Feijóo, ha arrasat a Sabadell en les primàries que el Partit Popular ha celebrat aquest dijous. Casado s'ha endut un 80,7% vots dels 109 militants amb dret de vot a Sabadell.

Segons dades facilitades pel partit, en segon lloc s'hi han quedat Soraya Sáenz de Santamaría, seguida de Dolores de Cospedal. Joserra i Margallo, els dos altres candidats, han quedat a la cua.

El resultat a Catalunya

Casado i Sáenz de Santamaría encapçalen amb molt pocs vots de diferència el recompte a les primàries del PP. A primera hora de la nit, amb les victòries a Catalunya i Madrid, Casado ha liderat la cursa, però després del recompte d'Andalusia, Sáenz de Santamaría ha remuntat i s'ha situat en primer lloc. El tercer lloc seria per María Dolores de Cospedal, la secretària general del PP, la principal derrotada.   

D'aquesta manera, Sáenz de Santamaría, la gestora de la crisi amb Catalunya, s'imposaria per pocs vots a Casado, el jove dirigent, de tendència molt espanyolista i dretana i proper a José María Aznar. Si tot acaba així, i amb una militància fragmentada, tots dos dirigents populars es disputaran la presidència del PP. El guanyador haurà de ser ratificat com a substitut de Mariano Rajoy en un congrés el 20 i 21 de juliol a Madrid.