La temporada de tardor del Centre Cultural estrena el nou cicle d'autor «Amb veu pròpia»

Fins al febrer l’equipament acollirà una trentena de funcions de dansa, música, monòlegs i espectacles familiars

El Ballet de Sant Petesburg actuarà al Centre Cultural el dissabte 15 de desembre
El Ballet de Sant Petesburg actuarà al Centre Cultural el dissabte 15 de desembre | Cedida
08 de juliol del 2018
El Centre Cultural de Terrassa va presentar el passat dijous, 5 de juliol, la nova temporada de tardor, que s'allargarà fins al mes de febrer amb una vintena d'espectacles que combinen la dansa, la música, els monòlegs o els espectacles infantils. 

La temporada començarà el dimecres 12 de setembre amb la música de Jordi Savall dins del nou cicle d'autors catalans "Amb veu pròpia" que l'equipament cultural terrassenc posarà en marxa per aquesta tardor. Segons el director del Centre Cultural, Adrià Fornés, aquest nou cicle vol portar a Terrassa autors i cantants del panorama català en uns espectacles on la "proximitat i el petit format" siguin els protagonistes. A banda de Savall, aquest nou cicle comptarà amb Judit Neddermann i Pau Figueras, Manu Guix, Roger Mas, David Verdaguer i Oscar Machancoses i Toti Soler i Gemma Humet. 

En la nova temporada també es fa una forta aposta pels musicals com ara el de Madagascar que és una gran producció que compta amb una posada en escena de cine amb una gran pantalla led. 

Com ja és habitual, els monòlegs també hi tindran cabuda amb els inconfusibles Santi Millán y Jose Corbacho amb la gira de Comedy Zoo Tour, el ja conegut a casa nostra, Andreu Casanova, que porta Tinder Sorpresa​, Jordi Merca que protagonitza Yo Sobreviví a EGB i el mediàtic David Verdaguer​, juntament amb Oscar Machancoses, presenten el monòleg amb música en directe Dos machos verdes fritos.

La dansa, el gran reclam

Els espectacles de dansa són dels més aplaudits i reclamats pels terrassencs que surten satisfets de la programació. En concret, segons l'índex de valoració extrets de 18 espectacles, el públic ha qualificat la programació d’aquesta primavera amb un 9,68 sobre 10, la línia de programació amb més bona qualificació ha estat la dansa amb un 9,83.

La segona part de la 35a Temporada BBVA de Dansa l’obrirà una versió de Carmina Burana​, dirigida per la coreògrafa Maria Rovira i amb la participació de corals de Terrassa, en una doble funció el 29 i 30 de setembre.

El mes següent L’Scapino Ballet Rotterdam presenta l’espectacle de nova creació, Scala i el Ballet de Moscou interpreta dos espectacles d’El Llac dels Cignes. La companyia de nova creació i resident al Centre Cultural, el Ballet de Catalunya​ estrenarà el seu Don Quixot.

Com ja és habitual en la Temporada BBVA de Dansa, el 15 de desembre se celebrarà la Gala Final de Temporada amb Estrelles i solistes de Sant Petersburg​. Sant Petersburg, considerat el bressol del ballet rus, aproparà al públic una constel·lació formada pels ballarins més destacats procedents dels teatres més importants de la capital de la cultura de Rússia. La gala està dedicada al 200è aniversari de Marius Petipa (1818-2018).

L’Orquestra Simfònica del Vallès seguirà la seva Temporada Simfònica i ho farà amb Una galàxia de músiques​, que comptarà amb un repertori de bandes sonores de pel·lícules com 2001, una odisea de l’espai, Terminator, Blade Runner, Super Man o Star Wars, amb la veu de l’actor Iván Morales. Per Sant Esteve, la formació vallesana interpreta de nou el tradicional Festival de Valsos i Danses​.

Pel que fa a l'assistència, els números també són positius i durant la temporada de la primavera han assistit un total de 18.597 dels quals 6.038 van assistir a la Temporada BBVA de Dansa, una xifra que doble la de la primavera de l’any anterior (3.009 espectadors).