Martí Rovira, excap de colla dels Saballuts: «Volen infligir por a qui reivindica la llibertat dels presos polítics»

Aquest matí declara davant del jutge per una pintada en defensa de l’alliberament dels líders independentistes a Sabadell

Martí Rovira, aquest dijous davant del jutjat de Sabadell
Martí Rovira, aquest dijous davant del jutjat de Sabadell | Albert Segura
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:41h
Martí Rovira, qui va ser cap de colla dels Castellers de Sabadell entre 2010 i 2014, declara aquest matí davant del titular del jutjat número 5 de Sabadell per una pintada feta a la Rambla de Sabadell el passat 15 de maig, en què es defensava l’alliberament dels presos polítics. Rovira està acusat de desobediència i resistència a l’autoritat, després que la Policia Municipal l’identifiqués per l’acció duta a terme. Els agents, però, ja van declarar davant del jutge que no hi ha haver resistència.

Els fets se centren en la pintada que encara avui dia hi ha a la Rambla de Sabadell, a l’alçada dels Cinemes Imperial, on es pot llegir el missatge “Som 1-O”. En el moment de fer la pintada, agents de la Policia Municipal van arribar al lloc i van demanar pel responsable. En aquell moment hi va haver corredisses de gent, entre ells Rovira, que finalment va adreçar-se als policies, que el van identificar.
 

La pintada a la Rambla de Sabadell. Foto: Albert Segura


“Hi va haver una identificació en un acte de reivindicació, i em van identificar a mi, la sorpresa és que acabi amb una denúncia de tipus penal, quan com a màxim hauria d’anar per la via administrativa pel tipus d’actuació que estàvem duent a terme”, ha explicat Rovira a la porta del jutjat. De fet, segons el seu advocat, Raúl Garcia Barroso, els agents que van identificar-lo ja han declarat, assegurant que no hi va haver cap tipus de resistència ni tampoc cap acte de desobediència.

“Pensem que obeeix a una pràctica sistemàtica de repressió a la llibertat d’expressió, fent petites coses en petits moments intenten infligir por a la gent que reivindica la llibertat dels presos polítics”, ha afegit Rovira.