L’Obrera apel·la al seu dret de «possessió» del local davant l’amenaça de desallotjament

L'Ajuntament ha organitzat una trobada amb els propietaris pel proper dimarts

L'interior de l'edifici de L'Obrera
L'interior de l'edifici de L'Obrera | L'Obrera
Redacció
05 de juliol del 2018
El Centre Social Alliberat L'Obrera té un procés judicial obert per al seu desallotjament, a instàncies de la propietària de l'edifici, Cajamar. Des de l'entitat local recorden que hi ha una sentència que va exculpar dues persones que van ocupar l'espai el 2015 i atorgava a l'associació el paper de "posseïdor del immoble".

Per tal d'evitar una sanció i responsabilitats, 17 persones es van autoinculpar per la via civil per tal defensar l'edifici. Tot i així, des de L'Obrera volen "arribar a un acord" amb la titular i asseguren que hi ha "fórmules". Per exemple, "una cessió temporal, masoveria i lloguer social", enumeren i subratllen que han fet un rentat de cara del bloc. "Feia nou anys que estava abandonat i hem millorat les instal·lacions". 

Pel casal, tal com apunten, passen setmanalment unes 400 persones amb les diferents activitats que organitzen. En aquest sentit, critiquen que si els expulsen de l'avinguda Barberà, barris del sud de la ciutat com Campoamor, les Termes, Espronceda i la Creu de Barberà es quedaran "sense serveis culturals i socials" que duen a terme. Per això, reivindiquen que un acord amb Cajamar els permetria tenir "més seguretat i autonomia" en el desenvolupament de les seves activitats, a la vegada, que podrien ampliar-les. 

El proper dimarts, l'Ajuntament de Sabadell ha programat una reunió amb les dues parts per fer de mediadora. L'Obrera subratlla la seva voluntat d'acord, però avisa que fer-los fora no serà "fàcil" per la jurisprudència i l'arrelament al barri i la ciutat.