​L’excap de colla dels Saballuts, citat a declarar per «desobediència i resistència a l’autoritat»

La colla li mostra el seu suport i nega les acusacions

Redacció
03 de juliol del 2018
El que va ser cap de colla dels Saballuts, Martí Rovira, ha estat citat a declarar als Jutjats de Sabadell aquest dijous acusat de “desobediència i resistència a l’autoritat”. Unes acusacions fetes en base a uns fets que van tenir lloc el passat 15 de maig, en una “acció reivindicativa” als carrers de la ciutat, tal com ha puntualitzat l’entitat en un comunicat.

Rovira va ser identificat per la policia i dies després va rebre la notificació d’aquesta citació. Segons apunta la colla, el passat 26 de juny, agents de la Policia Municipal de Sabadell van declarar com a testimonis i “van deixar clar que no reclamaven res i que en cap cas va adoptar una posició violenta o despectiva cap a ells. No es va produir cap acció de desobediència ni de resistència”.

Els Saballuts han subratllat el suport i solidaritat amb Rovira i han manifestat “el seu dret a la reivindicació, a la protesta i a la llibertat d’expressió”. A més, han reiterat les paraules expressades pels efectius del cos que “en cap cas” van donar-se les acusacions que porten a Rovira davant la justícia.

També han carregat contra la “limitació” del dret a expressar-se críticament i “menys a l’espai públic”, un fet que podria suposar “una coacció” de cara al futur.