Agents de la policia espanyola irrompen a l'Ajuntament de Mollet en el marc d'una macrooperació estatal

Estan a l'espera d'iniciar l'escorcoll a l'àrea de Noves Tecnologies per presumptes irregularitats en la contractació dels sistemes informàtics vinculats a la seguretat viària

Un furgó de la policia espanyola a Mollet del Vallès
Un furgó de la policia espanyola a Mollet del Vallès | Albert Segura
Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:42h
Agents de la policia espanyola custodien aquesta hora l'Ajuntament de Mollet del Vallès, on hi han arribat pels volts de les 8.00 hores en el marc de la macrooperació que la UDEF està duent a terme contra ajuntaments del PP, PSOE i Cs. Es tractaria d'una trama de corrupció que presumptament cuinava adjudicacions públiques per afavorir una filial del grup Sacyr. L'operatiu compta amb un desplegament d'uns 600 agents per tot l'Estat.

Segons han apuntat fonts del cos a NacióDigital, a l'interior de l'edifici hi ha diversos agents uniformats que esperen l'arribada d'un responsable de l'àrea per iniciar l'escorcoll. Mentrestant, quatre furgons del cos custodien l'edifici, amb dos agents armats amb metralladores a tocar de l'entrada principal.

A banda de Mollet, a Catalunya els agents han entrat als ajuntaments de Tiana (el Maresme) i Lleida. Es tracta d'una operació contra la compra fraudulenta d'aplicacions informàtiques per instal·lar en semàfors destinats a la pacificació del trànsit a canvi de suborns. Està dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l'empresa Aplicacions Gespol de Barcelona pels presumptes delictes de pertinença d'organització criminal, suborn, prevaricació, contra l'administració pública i falsificació documental.