​Bargalló: «El que passa a les aules es gestiona a les aules; el que passa als centres es gestiona al Departament»

El conseller d'Ensenyament clou la primera jornada de la formació inicial de la funció directiva

El conseller durant la seva intervenció en la primera jornada formativa
El conseller durant la seva intervenció en la primera jornada formativa | Cedida
02 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:39h
El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha fet una sòlida defensa de l’educació pública davant de futurs directors de centres. “No són moments fàcils per al país ni l’escola” i davant els atacs patits des de l’octubre, ha afirmat que “el que passa a les aules es gestiona a aules; el que passa als centres es gestiona al Departament”.
 
"Defensarem l'ensenyament públic català com ningú i contra tots” i ha continuat, “ningú de fora del sistema té dret a interferir, sigui un fiscal, un jutge, la Guàrdia Civil i el govern espanyol”. Ha remarcat que sense la protecció que ha sorgit “contra els atacs patits, els que ho han fet haurien guanyat”.
 
Bargalló ha tancat la primera jornada del curs de formació inicial de la funció directiva, que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Hotel Exe Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb uns 800 inscrits. Precisament, ha dit que el lideratge i la formació dels directors és “necessària” per construir un projecte educatiu de país, que s’aixequi sobre les bases de “l’autonomia” dels centres.
 
En aquest sentit, ha posat l’accent en “projectes vinculats amb la seva realitat, amb el territori”. A més, de tenir uns serveis territorials “més empoderats, tot i que és una paraula que no m’agrada”, ha reconegut. El conseller ha recordat que ells són els responsables dels interessos i drets de l’alumnat, així com de la seva garantia.